17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kabus, az kalsın geri dönüyordu

Bursa’da polis tarafından gerçekmleştirilen operasyonda 27-28 Haziran tarihlerinde İsanbul’da yapılacak NATO Zirvesi’ne yönelik eylem hazırlığında olduğu öne sürülen El Kaide bağlantılı Ensar El İslam örgütü üyesi 16 kişi yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden yapılan açıklamada, İstanbul’daki zirveyi kana bulamaya hazırlanan Ensar El İslam örgütünün Bursa sorumlusunun da aralarında bulunduğu 16 kişi çok sayıda bomba, bomba yapımında kullanılan malzemeler, uzamtan kumanda cihazları, silahlar ve bilgisayarlarla birlikte yakalandı.

Şahısların, Bursa’da kırsal bölgede eylemle ilgili tatbikat yaptıkları, deneme maksatlı bomba patlattıkları tespit edildi. Usame Bin Laden tarafından kurulan El Kaide ile irtibatlı, Kuzek Irak merkezli Fatih Kraker kod adlı Najmuddin Ahmad Faraj’ın liderliğindeki Ensar El İslam isimli yasadışı terör örgütüne üye 16 kişinin sorgusu sürüyor. Zanlıların, şahsi gelirlerinin yüzde 10’unu örgüte bağışladıkları, ayrıca örgüte finans sağlamak için Bursa’da Ankara yolu üzerindeki bir bankayı soymayı planladıkları öğrenildi.

Örgüt üyelerinin NATO Zirvesi’nde eylem yaptıktan sonra, ABD’ye karşı savaşmak için Irak’a gitmeyi planladığı belirlenirken, Türkiye’deki bazı grupları yönlendirmek suretiyle eyleme sevk ettikleri ileri sürüldü. Şahısların, Afganistan, Çeçenistan ve Irak’ta faaliyet gösteren kendi düşünce yapılarına yakın grupların eylemlerini internet üzerinde kurdukları değişik isimlerdeki siteler aracılığıyla başkalarına aktardıkları ve bu yolla tabanlarını genişlemeye çalıştıkları ifade edildi.

Halen sorguları süren örgüt üyelerinin bugün adli mercilere teslim edilmesi bekleniyor.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 12:03:37
Güncelleme :3 Mayıs 2004 Pazartesi 23:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?