25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kaç köy yolu kapalı?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı ve yoğun tipi, yüksek kesimlerdeki köylerde yolların kapanmasına neden oldu.

Muş'ta 170, Erzurum'da 90, Bingöl'de 12 ve Ardahan'da 4 olmak üzere toplam 276 köy yolunda, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum'un Tekman ilçesinde yolu ulaşıma kapanan Düzyurt köyüne doğum hastası için giden ambulansın, köye 2 kilometre kala kara saplanması sonucu mahsur kaldığı belirtildi.

İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yolda mahsur kalan sağlık ekibinin kurtarılması için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Yetkililer, bölgede yoğun tipinin etkili olduğunu, bu nedenle kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığını belirtti.

Karayollarında da kar yağışı ve tipi nedeniyle araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, yollarda kar temizliği ve tuzlama çalışması yapıyor.

Kent merkezlerinde ise belediye ekipleri kaldırımlarda ve yollarda iş makineleriyle topladıkları kar birikintisini kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

-KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRACAK-

Bu arada, Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede aralıklarla devam eden kar yağışının akşama doğru etkisini artırması bekleniyor.

Bölge illerinde ve kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı Ağrı'da 16, Erzurum'da 10, Ardahan'da 6 ve Muş'ta 5 santimetre olarak ölçüldü.

Gece yaşanan en düşük hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da eksi 4, Ağrı'da eksi 2, Erzurum'da eksi 1, Kars'ta 0, Iğdır'da 1 ve Erzincan'da 2 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ardahan'da 2, Erzurum'da 3, Ağrı'da 4, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 10 derece olması tahmin ediliyor.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 12:26:54
Güncelleme :24 Ocak 2010 Pazar 18:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?