29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kaçan terörist yakalandı

Bu kişi, İkitelli’de korsan taksici olduğunu, teröristlerce silah tehditiyle olay yerine götürüldüğünü ileri sürdü.

Çatışmanın ardından korktuğu için saklandığını söyledi. İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyonlarla El-Kaide’nin ikinci ölüm timini de çökertti. Şehit polisler için dün Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörist saldırının ardından 3’ü İstanbul’da biri Kars’ta olmak üzere 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Atalay, teröristlerin eylem tarzını ise "Olayın geneline bakılırsa, intihar eylemi görüntüsü var" diye yorumladı. Atalay’ın açıklamasının ardından süren operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı arttı. İddiaya göre, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni bir saldırı hazırlığındaki El-Kaide’nin ikinci ölüm timini de çökertti. Kaç kişiden oluştuğu açıklanmayan bu timin, 15-20 Kasım 2003 saldırılarında olduğu gibi bir kaç gün sonra eyleme kalkışacağı ileri sürüldü.


Akşam saatlerinde 155 polis imdat telefonunu arayan bir kadın kardeşinin Başkonsolosluk saldırısından kaçan kişi olduğunu ve teslim olmak istediğini söyledi. Bu arada şüpheli İkitelli Şehit Zeki Kaya Polis Merkezi’ne teslim oldu. Özel bir ekip, şüpheliyi sağlık kontrolü için önce Adli Tıp Kurumu’na, sonra Terörle Mücadele Şubesi’ne götürdü. Olayda kullanılan 34 VS 7592 plakalı Ford Fiesta şüphelinin İkitelli’deki garajında bulundu. Araç Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüpheli ifadesinde, İkitelli’de korsan taksicilik yaptığını, saldırganları müşteri olarak otomobiline aldığını anlattı. Saldırıdan son ana kadar haberi olmadığını savunan şüpheli, "Silah gösterip ayrılmamamı söylediler. Sonra çatışma çıktı. Ben korkup kaçtım ve evime geldim. Arandığımı duyunca dışarı çıkamadım. Öldürülmekten korktuğum için polise başvurdum" dedi.

...
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 21:38:34
Güncelleme :11 Temmuz 2008 Cuma 05:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalnız kurt IP: 78.180.41.xxx Tarih : 10.07.2008 22:30:55

şerefsizler onca sene okumuş vatana millete yararlı evlat olmuş insanlardan ne istediniz.bi gün hepsi 180 derece.hesap verecekler şerefsizce.fazla söze gerek yok.şehit polislerimiz ruhu şaad olsun.mekanları cennet olsun.tü m türkiyenin duaları onlarla.onlarki insan ölümlerinin en yüksek mertebesine ulaştılar.ama bi gün o şerefsizler en güzel işkenceli ölümlere tabi tutulsunlar.