22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kaçırılan askerler serbest bırakıldı

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Dr. Fuad Hüseyin, 8 Türk askeri için bir uçağın hazır bekletildiğini ve askerlerin en kısa zamanda Türkiye'ye gideceğini açıkladı.

Yetkili, Erbil'deki bürosunda düzenlediği basın toplantısında, askerlerin, saat 02.00 civarında, Irak-Türkiye sınırında bölgesel yetkililer Kerim Sincari ve Osman Hacı Mahmud tarafından teslim alındığını belirtti.

Hüseyin, Erbil havaalanında bekletilen askerlerin en yakın zamanda Türkiye'ye sağ salim geri dönmeleri için çabaladıklarını söyledi.

BARZANİ VE TALABANİ’NİN GİRİŞİMLERİYLE BIRAKILDILAR

Kürt Bölgesi Divan Başkanı Fuad Hüseyin, PKK tarafından rehil alınan sekiz Türk askerinin Yönetim Başkanı Mesut Barzani ve Irak Devet Başkanı Celal Talabani’nin "şahsi ve insani" girişimleriyle serbest bırakıldığını" bildirdi.
Fuad Hüseyin, sekiz askerin serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada "Başkan Mesut Barzani, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Başbakan Neçirvan Barzani’nin şahsi ve insani girişimleriyle PKK tarafından alıkonulan 8 Türk askerinin serbest bırakıldığını" söyledi.

KDP’nin yakınlığı ile bilinen Peyamner Haber Ajansına göre, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
İki hafta önce Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit olmasına neden olan PKK saldırısı sırasında 8 Türk askeri rehin alınmıştı.

Serbest bırakılan askerlerin isimleri: Piyade er Ramazan Yüce -Mardin, Er İrfan Beyaz-Antep, Çavuş Mehmet Şenkul-Niğde, Er Nihat Başova-Konya/Cihanbeyli, Er İlhami Demir, Ağrı/Patnos, Er Fatih Atakul-Denizli, Uzman Çavuş Halis Tan-Adana.

Önceki haber

Hakkari'de PKK terör örgütü tarafından kaçırılan 8 Türk askerinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre 21 Ekim tarihinden bu yana kendilerinden haber alınamayan 8 Türk askerinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Terör örgütü PKK üyelerince Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlediği saldırı sırasında kaçırılan 8 Türk askerinin bugün Türkiye'ye gönderilecek.

İHA /AA/ANKA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2007 Pazar 10:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet soydas IP: 88.227.161.xxx Tarih : 4.11.2007 19:53:21

sehitler ölmez vatan bölünmez.biz bu milletin askerleriyiz.türk askerlerinin arkadasındayız.onlara allah kolaylık versin çünü;onlar bizi koruyorlar.onlara nasıl tesekkür etsek azdır.allah onlardan razı olsun.annelerine babalarına bütün yakınlarına sabır versin.iyi akşamlar.ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR.TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.