19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kaddafi'den Avrupa'ya 'uyanın' çağrısı

Libya Lideri Muammer Kaddafi, Ortadoğu'da barışın sağlanması ve Irak'taki durum ile ilgili Avrupa'ya "uyanın" çağrısında bulundu.


Belçika Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Kaddafi, Avrupa'nın dünya ilişkilerinde "orman adaleti" uygulamaktan kaçınmasını istedi. Kaddafi ayrıca, insanları terör hareketlerini işlemeye yöneltici nedenlerden bahsetti.


Irak konusunda Kaddafi, ülkede halen yaşanmakta olan trajedi hakkında Avrupa'nın sesini duymak istediğini söyledi. Kilit AB ülkeleri olan Almanya ve Fransa, özellikle geçen sene Irak'a yönelik düzenlenen ABD merkezli askeri operasyona muhalif olmuştu.


Kaddafi, "Avrupa bu işgalin nedenleri ile ilgili olarak diğer insanları sorgulamalı. Aksi halde orman kanunu uygulamaya yöneliriz. Avrupa, güvenini yeniden kazanarak komplekslerinden arınmalı. Avrupa geç kalmadan uyanmalı" dedi.


Kaddafi, Ortadoğu konusunda iki devletin oluşturulmasını öngören ve Yol Haritası olarak adlandırılan tasarı ile İsrail-Filistin sorununa iki devletli çözüm getirilmesini reddetti.


Kaddafi, yaptığı konuşmada, "Bana göre çözüm demokratik devlet inşa edilmesidir. Avrupa'nın ikinci seviyeye atılmadan Ortadoğu probleminin yeniden çözülmesine katkıda bulunmasını tercih ederim" diye konuştu.


Bu arada, terörizm ve insanların terör hareketlerinde bulunmasının nedenleriyle ilgili olarak Kaddafi, "Hedef alındığınızda ya da ailenizi korumak zorunda bırakıldığınızda, vücudunuza bombalar sararak ve bomba yüklü araçlar kullanarak teröre eğilim gösterirsiniz. Günümüz dünyasında terörizm eşitsizliğin bir sonucudur. Terörist, kabaca, haklarını kazanmak için çabalar. Bunun başka bir ifadesi yok" şeklinde konuştu. 


 Kaddafi, ülkesinin geçmişte terörle bağlantısı bulunmasına rağmen, geçmişlerinden kesinlikle pişmanlık duymadığını söyledi.

BRÜKSEL - İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 18:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?