18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kadıköy'de Alex-Emre şov!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında cezası nedeniyle sadece kadın ve 12 yaşından küçük çocukların tribünden takip ettiği maçta Sivasspor'u 2-1 geriden gelerek iki kaptanının attığı gollerle 4-2 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler bu galibiyetle, lig tarihinde 3001. puanını alan ilk takım olarak bir ilke de imza atmış oldu.Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 4 ve 73. dakikada Emre Belözoğlu ile 65 ve 67. dakikalarda Alex de Souza kaydetti.

Konuk takım Sivasspor'un gollerini ise 16. dakikada Kıvanç ve 43. dakikada Rajnoch attı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 54 yaparak lider Galatasaray ile aradaki farkı 6 puana indirdi. Sivasspor ise 42 puanda ve 6. sırada kaldı.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Sivasspor da Başkent'te Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

Sivasspor'un, İstanbul şanssızlığı

Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 6 maçın 5'inden mağlubiyetle ayrılan Sivasspor, 2006-2007 sezonunda rakibiyle İstanbul'da 2-2 berabere kalmıştı. Bu hafta da rakibini mağlup eden Fenerbahçe, geleneği sürdürdü.

Kadıköy Kalesi!
Sarı-lacivertli ekip, teknik direktörü Aykut Kocaman döneminde Kadıköy'de ligde yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe, Kocaman yönetiminde 29 maçta, 24 galibiyet 5 beraberlik aldı. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 9 lig maçından da galibiyetle ayrıldı. Ligin 7. haftasındaki Samsunspor mücadelesinde 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, ardından çıktığı 9 karşılaşmada da rakiplerini yenmesini bildi.

Serdar'ın yerine Bekir, Stoch'un yerine Dia

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sivasspor mücadelesinde ilk 11 kişilik kadro kurgusunda biri zorunlu olmak üzere iki değişiklik yaptı. Savunmada Serdar Kesimal'i yedek kulübesine çeken Kocaman, bu futbolcunun yerine Bekir İrtegün'ü sahaya sürdü. Sol dizindeki sakatlığı nedeniyle Sivasspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmayan Stoch'un yerine, sarı-lacivertli ekipte orta alanın solunda Dia forma giydi. Bu arada, sakatlığı nedeniyle kadroya giremeyen Stoch, teknik direktör Kocaman'dan aldığı izinle bugün yurt dışına çıktı.

Dia 23 maç, Bekir 13 maç sonra 11'de

Fenerbahçeli futbolculardan Dia ligde 23, Bekir İrtegün ise 13 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Dia bundan önce Fenerbahçe'nin 3. haftada yine cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların tribünde bulunduğu Manisaspor mücadelesinde, Bekir İrtegün ise 13. haftadaki Ankaragücü maçında 11 kişilik kadroya girmişti. 1-1 tamamlanan Manisaspor mücadelesinde Fenerbahçe'nin tek golü Dia'dan gelmişti.

Maraton alt tribünde “Direneceğiz” mesajı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın maraton alt tribününde renkli kartonlarla “Direneceğiz” yazısı yer aldı. Futbolda şike davası sürecindeki gelişmelere yönelik verilen mesajda, bu tribünde oturan taraftarlar maç başlarken kartonları havaya kaldırarak “Direneceğiz” yazısını ortaya çıkardılar. Maraton üst tribüne asılan pankartta ise tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a verilen mesajda, “Yıllarca bizim sevdamız için mücadele ettin, şimdi senin için biz mücadele edeceğiz. Çağlayan'da görüşmek üzere büyük başkan” yazıldı.

“Herkes haddini bilecek”

Maç öncesi seremoni yapılırken, tribünlerde dev boyutlarda bayraklar açıldı. Türk Telekom kale arkası üst tribünde dev boyutta Türk Bayrağı, Migros üst tribünde sarı-lacivert bayrak açıldı. Maraton üst tribündeki Fenerbahçe bayrağında “Herkes haddini bilecek” yazısı yer aldı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan (Dk 86 Orhan), Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet, Cristian, Emre (Dk 77 Selçuk), Dia (Dk 68 Özgür Çek), Alex, Sow
Sivasspor: Nihat, Ziya, Navratil, Rajnoch, Uğur, Kadir, Kıvanç (Dk 70 Mehmet Nas), Grosicki (Dk 70 Faty), Erman, Pedriel (Dk 70 Cihan), Eneramo

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2012 Cumartesi 21:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?