23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Kadının korunması yönünde çağ atladık'

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Türkiye, iktidar olduğumuz bu dönemde kadının korunması yönünde devrim niteliğinde çağ atlamıştır" dedi.

Bakan Çubukçu, çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Bursa’da Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün işleyişinde izlenecek politikaya değinerek, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün 1992 yılında fiilen kurulan, ancak kuruluş yasası olmadan yürütülen bir kurum olduğunu söyledi. Bir önceki bakanın da kendisinin de aynı siyasi partinin, aynı hükümetin bakanları olduklarını ifade eden Çubukçu, "Bu nedenle hükümetin politikasında o anlamda bir değişiklik olmamıştır. Uygulamaya koyduğumuz ve koyacağımız projeler birbirinin devamıdır" dedi.

Çubukçu, Türkiye’de 20 yıldır konuşulan kadın sorunları konusunda da yine bu hükümet döneminde Anayasa’nın 10. maddesinde ve TCK’da değişikler yapıldığını belirtti. Çubukçu, "Türkiye, iktidar olduğumuz bu dönemde kadının korunması yönünde devrim niteliğinde çağ atlamıştır. Kadın haklarının, normatif anlamda evrensel hukuka tam anlamıyla uyumu sağlanmıştır. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bizim dönemimizde evrensel hukuk kriterlerini yakalamıştır. Artık, bu konuda uygulamaya yönelik çalışmalar yapacağız" dedi

AA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 22:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?