30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kadınlara TFF'den büyük jest

Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasından itibaren kadınlar ve çocukların maçlara ücretsiz gireceğini açıkladı

TFF Yönetim Kurulu’nun kararıyla, kadınlar ve 16 yaş altı çocuklar Spor Toto Süper Lig’deki maçlara ücretsiz olarak girebilecek. Kadınların ve 16 yaşın altındaki futbolseverlerin bilet bedelleri, sezon sonuna kadar TFF tarafından karşılanarak kulüplere ödenecek.

TFF tarafından açıklanan "Kadınların ve 16 yaş altı çocukların müsabakalara ücretsiz girme" projesi, 30 Eylül-3 Ekim 2011 tarihlerinde oynanacak Spor Toto Süper Lig 5. hafta maçları ile hayata geçiriliyor.

Uygulama, bu hafta oynanacak Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Medical Park Antalyaspor-Sivasspor, Samsunspor-Manisaspor, MKE Ankaragücü-Galatasaray, Kayserispor-Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor-Beşiktaş maçlarından itibaren geçerli olacak.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Futbolumuzun içinde bulunduğu süreçte; futbolumuzun geleceğine katkıda bulunmak, bu güzel oyuna olan ilgiyi artırmak, şiddet ve düzensizliği önlemek, çirkin ve kötü tezahürata engel olmak ve ailelerin rahatlıkla izleyebileceği müsabaka ortamı oluşturmak konusunda çok önemli katkıları olacağına inandığımız bu proje, 2011-2012 sezonunda ’34 Haftalık Lig Grubu’ maçlarında geçerli olacak.

Türk futbolunun itibarı ve algısı açısından çok olumlu faydaları olacağından emin olduğumuz bu proje ile güzel oyun güzel kalacak" denildi.

PROJENİN ANA ESASLARI

Spor Toto Süper Lig maçlarını, kadınlar ile 2011 yılında oynanacak maçlarda, 01.01.1996 tarihinde ve daha sonra doğmuş çocuklar ücretsiz izleyebilecek. 2012 yılında oynanacak müsabakaları ise 01.01.1997 tarihinde ve daha sonra doğmuş çocuklar ücretsiz seyredebilecek.

Biletix ile çalışan kulüplerin maçlarında, kadın ve 16 yaş altı çocuklar kendileri için özel olarak bastırılacak mavi davetiye niteliğindeki biletler kullanılacak.

Ticketturk ile çalışan kulüplerin maçlarında, bu gruba verilecek davetiye niteliğindeki biletlerin üzerine sticker yerleştirecek. Maçları ücretsiz seyredecek kadın ve 16 yaş altı çocuklar, kendilerine ayrılacak davetiye niteliğindeki biletleri, 1. güvenlik bariyeri öncesinde kurulacak Biletix-Tickketturk gişelerinden temin edebilecek.

Kulüpler, gişenin açık olacağı gün ve saati duyuracak. Kadın ve 16 yaş altı futbolseverler davetiye niteliğindeki biletlerini, bu gişeden üzerinde vatandaşlık numarası bulunan kimlik fotokopilerini vermek kaydıyla alabilecek.

Kadın ve 16 yaş altı çocuklar, kendileri için ayrılan turnikeden, TC kimlik belgelerini ve davetiye niteliğindeki biletlerini göstererek girebilecek. 16 yaş altı çocuklar, davetiye niteliğindeki biletlerini gişeden yanlarında veliler olmak kaydıyla alabilecek.

Bu kapılarda ve özel gişede, yeterli sayıda kadın ve erkek polis, özel güvenlik görevlileri yer alacak. Söz konusu uygulama, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin TFF’ye bildirdikleri tribün ve kontenjan ile sınırlı olacağı gibi, proje, Eskişehirspor ve Kardemir Karabükspor’un ev sahibi olduğu maçlarda gerekli düzenlemelerin tamamlanmasından sonra başlayacak.

Posta
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2011 Cuma 14:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 30.09.2011 17:16:17

Haberlerden basindan ordan burdan edindigim duydugum resimlerden gördügüm sadece kadin ve cocuklarin seyirci olarak bir maca gittikleri ve seyrettikleri ve ilk olan bu  olay beni cok sevindirmis etkilemis   kadin ve cocuk olmalarina ragmen adam gibi adam sözü icimden geldi maci izlediler ve sahane bir tablo cizdiler mac nasil seyredilirmis gösterdiler Cok cok tesekkkürler buna sanirim TFF.den de bu jest tesekkür yerine gecebilir buna ayrica güzel birjest denir Buna ragmen Bazi basin bazi yayin bazi kisiler illede bir ise mizikcilik sokup yok erkekti yok kiyafetti yok birbirlerini ezdiler  olumsuz taraflardan girip öbür taraftan cikmak istediler bu isten rant veya bozguculuk cikarmak istediler iyimser taraf lari islemek yerine kötümser tarflari isleyip bu kadinlar ve cocuklar seyircisinide diger sistemin icine cekmek istediler bir dahaki seyirlerinizdede sizler bunlara dikkat ve hanim hanimliginizi birakmamani asiriliga kacmamamnizi bu kisi lere paca vermemenizi arzu ediyor erkeklerinde oldugu maclara sizlerinde girmesini arzu ediyor gerektigi yerde taskin hal ve hareket eden erkeklerinde sizi görünce bayanin yaninda bay olduklarini hatirlayip efendice maclari seyretmeleri gayet modern olacaktir baktik oluyor ordan kahvehanelere, bayanlar geliyor diye biraz degisiklik yapilir kahvelere degisiklik erkeklerde o kadar mamo degildir herhalde herkez hal ve lafina bakimina siz olunca dikkat eder bir güzellik gelir zaten biz erkekler yan yana bir araya gelince  siz kadinlarsiz bir pok olmuyor bizden evdede öyleyiz disardada öyleyiz ya konusmada cuvaliyoruz ya birbirimizi yiyoruz erkekligide bir pok sürmüyoruz neticezaten  ortada   komsu arkadasa bu gece bereber erkek erkege cikmiyoruz diyorum sen hanimi al ben hanimi alayim bir yere hep beraber cikalim ne dersin diyorum yavv sey dedi kodu kodu dedi yapacaklar dedi kodu diyecekler deme kim ne derse desin haydi yallah.yürü (biz kücük bir kasbada yasiyoruz  arkadasin lafi genede kafama takilmadi degil ya dedi kodu yaparsalar) Bir köyde köfte satan bir yere aksam gittik bir oturduk bir yedik sahibi geldi yav agbi siz geldiniz benim devamli müsteriler bile adam gibi adam oldular yemesinide bildiler icmesini bildiler adam gitmesin bildiler bende ilk defa raht bir ortamda isimi huzur icinde yaptim bize tesekkür etti