22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kafa kesen kocaya iyi hal indirimi

Kendisini aldattığı iddiasıyla karısı Kezban Ödemiş’i (40) boğarak öldürdükten sonra kafasını kesip çöpe atan Rıza Ödemiş (37), önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme olayın ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getirip cezayı 24 yıla indirdi. Duruşmalardaki iyi halini de değerlendiren mahkeme Ödemiş’i 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ödemiş, 12 yıl hapis yatıp çıkacak.

RIZA Ödemiş, 2006 Eylülünde kendisini aldattığından şüphelendiği bir çocuk annesi karısı Kezban Ödemiş’i "Köye gidiyoruz" bahanesiyle götürdüğü ormanlık alanda çamaşır ipi ile boğarak öldürdü. Daha sonra evine dönen Rıza Ödemiş, polise karısının kayıp olduğunu bildirdi. Olay yerinde delil bırakmak istemeyen Ödemiş, cinayetten bir hafta sonra karısının cesedinin bulunduğu yere giderek elbiselerini topladı ve kestiği kafasını bir torbaya koyarak tekrar evine döndü. Elbiseleri yakan Ödemiş, karısının kafasını da Araştırma Hastanesi’nin çöplüğüne attı.

Tesadüfen hastane bahçesinde bulunan kafatasına DNA incelemesi yapıldı ve kesik başın kayıp olduğu bildirilen Kezban Ödemiş’e ait olduğu belirlendi. Rıza Ödemiş, gözaltında sorulara tutarsız yanıtlar verdi ve cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı.

Rıza Ödemiş, mahkemede suçunu itiraf ederek "Karım beni aldatıyordu. Kaç defa tartıştık, olay günü köye gidiyorduk param yetmeyince taksiden inmek zorunda kaldık. Köye doğru yürürken karım aşağılayıcı laflar etti. Taş atmaya kalktı, ben de itekledim düştü, elime geçirdiğim bir iple boğdum. Tasarlayarak öldürmedim, pişmanım" dedi.

Mahkeme, Ödemiş’i önce "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırdı. TCK’nın 29. maddesini uygulayan mahkeme olayın ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getirip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 24 yıla indirdi. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki tutumu, davranışı ve pişmanlığını da göz önünde bulundurup cezayı 20 yıla olarak belirledi. Kendisini aldattığını iddia ettiği bir çocuk annesi karısını öldürüp kafasını kesen ve suçunu itiraf eden koca, sadece 12 yıl hapis yatacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2007 Pazar 06:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?