30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kafamı gözümü yarmamı mı bekliyorlar

"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon hastaneye kaldırıldı. Tolon, muayenesinin ardından cezaevine geri götürüldü. Tolon'la görüşen avukatı Cengiz Sarıbay, "Tahliye için benim de kafamı gözümü yarmamı mı bekliyorlar, anlamında sitemde bulundu" dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ambulanstan sedyeyle indirildi.

Tolon'un hastanenin acil servisinden içeri alınması sırasında jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Muayene edildiği öğrenilen Tolon, hastanenin B Blok girişinden yürüyerek çıktı. Koyu renk takım elbiseli ve kravatlı olduğu gözlenen Tolon, ambulansla tekrar cezaevine götürüldü. Tolon'un rahatsızlığı ile ilgili açıklama yapılmadı.

Yarın tekrar hastaneye getirilebilir

Bu arada, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Cengiz Sarıbay, Tolon'un yarın biyopsi için yeniden hastaneye getirilebileceğini söyledi.

Tolon'nun bu sabah Kocaeli Devlet Hastanesinde Kardiyolog Dr. Mustafa Şerifi, Üroloji Uzmanı Dr. Zeki Hamşioğlu ve Genel Cerrah Dr. Mehmet Karanfil tarafından sağlık kontrolünden geçirildiğini, biyopsi için yarın yeniden hastaneye getirilebileceğini ifade eden Sarıbay, emekli Orgeneral Tolon'un bulunduğu koşullarda sağlık sorunlarının arttığını belirterek, "Bugün yapılan kontrollerde kan alındı. Alınan kan örneğinin laboratuvar sonucuna göre doktorlar prostat sorunu için biyopsi isteyebilir. Kan tahlili sonuçları henüz gelmedi" dedi.

Tolon tahliye talep edecek

"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, Tolon'un sağlık sorunları olduğunu, bu nedenle tutuksuz yargılanması için tahliye talebinde bulunacaklarını söyledi.

"Sayın Tolon'un sağlık sorunları var, tahliye talebinde bulunacağız" diyen Sezer, "Tutuksuz yargılanmasını istiyoruz. Tolon'un, yüksek tansiyon sorunu, prostat rahatsızlığı bulunuyor. Daha önce anjiyo yapılmıştı, bu yüzden kalbinde de sorun var. Cezaevine konulduktan sonra yaklaşık 12-13 kilo kaybetti. Bu durumda olan birinin bağışıklık sistemi de normal olmaz" dedi.

Bazı internet sitelerinde Tolon aleyhinde haberler yayınlandığını aktaran Sezer, "Tolon'un sağlığı yüzünden tahliyesini engellemek için yayınlar yapılıyor. Hatta bir sitede de GATA'dan Tolon'un sağlam olduğuna dair rapor alındığı yazılıyor. Böyle bir rapor yok. Sahte. Ama bu haberlerle ilgili yasal işlem başlatacağız" diye konuştu.

Eruygur'a sağlık tahliyesi

İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan ve burada geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede tedavi altına alınan emekli Orgeneral ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur'un 21 Eylül'de tahliyesine karar vermişti.

CNNTürk
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 02:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?