22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kafelere sigara yasağı geliyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve arkadaşlarının kafe, kahvehane ve bilardo salonu gibi yerlerde tütün ve tütün ürünleri kullanılmasının yasaklanmasını öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Teklife göre, söz konusu yerlerde yapının uygun olması halinde tütün ve tütün ürünlerinin içilebilmesi için ayrı yerler oluşturulabilecek.

Tütün ürünlerinin ve üretici firmaların isim, marka veya alametleri kullanılarak her ne suretle ve amaçla olursa olsun reklam ve tanıtımının yapılması yasaklanıyor. Tütün üreten veya pazarlayan şirketler, marka ve amblemlerini kullanarak hiçbir etkinliğe destek olamayacaklar.

Tütün ürünlerinin fiyat değişikliğini duyurmak amacıyla basın-yayın organlarına ilan verilemeyecek.

Televizyonlarda yayınlanan her türlü programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde ve reklam ve tanıtım filmlerinde, rol gereği de olsa tütün ve tütün ürünleri kullanılamayacak.

Sağlık, eğitim-öğretim, kültür ve spor hizmeti veren yerlerde tütün ve ürünlerinin satışı yasaklanacak.

Her ne surette olursa olsun tütün ve tütün ürünlerinin paket açılarak adet şeklinde veya küçük paketler halinde satışı yapılamayacak.
Mynet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 08:27:23
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 17:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Damla IP: 85.99.185.xxx Tarih : 21.06.2005 21:42:24
Sigara içme yasağı zaten daha önceden de mevcuttu ve hiç bir zaman da bu yasağa uymayanlara uygulanması gereken 189 milyon TL para cezası uygulanmadı veya ben duymadım.Ben sigara içmeyen bir vatandaş olarak, çalıştğım ortamda sigara içen arkadaşlarımı ne kadar uyarsam da rahatsızığımı dile getirsem de hiç kimsenin umurunda değil.Verilen cevaplar hep aynı (atın ölümü arpadan olsun v.s.).Sigara içen kişiler kendilerini zehirledikleri,hayatlarını hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi biz sigara içmeyenleri de kendilerinden daha kötü bir duruma düşürüyorlar.Çünkü sigara konusunda en fazla zarar görenler içenlerden çok sigara içmeyen pasif içiciler.Sözün özü,siz ne kadar yasa çıkarırsanız çıkarın ne kadar para cezası getirirseniz getirin bu konuyu ciddiye almadığınız sürece siz aklınıza geldikçe aynı tür yasaları çıkarmaya, benim gibi sigara içmeyen fakat pasif içici konumunda olan insanlar da sigara dumanının verdiği zararlardan dolayı hastalanmaya ve sağlığımızı kaybetmeye devam edeceğiz.SİGARA İÇMEYİ ZEVK SAYANLARA SADECE ACIYORUM. H A Y A T I N I Z I N K I Y M E T İ N İ B İ L İ N V E S E V D İ K L E R İ N İ Z İ Ç İ N L Ü T F E N S İ G A R A Y I B I R A K I N . S İ G A R A N I N S İ Z E Y A R A D A N Ç O K Z A R A R I V A R .