30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kağızman'da jandarmaya saldırı

Kars'ın Kağızman ilçesinde, askerlik şubesi, subay lojmanları ve İlçe Jandarma Alay Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırılarda 2 asker hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Kağızman'da akşam saatlerinde bir grup terörist tarafından askerlik şubesine ve subay lojmanlarına roketli saldırı düzenlendi. Teröristler tarafından atılan roketlerin ikisinin askerlik şubesine birinin de subay lojmanlarının yanına düştü. Ardından Jandarma Alay Komutanlığı'na taciz ateşi açan teröristlere, olay yerinde bulunan panzerden karşılık verildi. Panzerin karşılık verdiği teröristler, daha sonra olay yerinden kaçtı. Kaçan teröristlerin Kağızman deresinde sıkıştırıldı. Olay yerine gelen 2 Skorsky helikopter güvenlik güçlerine havadan destek veriyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Kars Valisi Ahmet Kara, Kağızman'daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Vali Kara, "Akşam saatlerinde terör örgütü mensuplarınca yüksek bir tepeden Kağızman ilçe merkezindeki jandarma lojmanlarına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu. Güvenlik güçlerimiz saldırıya anında karşılık verdi. Teröristlerce, roketatar saldırısının ardından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Karanlık olduğu için olayı gerçekleştiren teröristler olay yerinden kaçtı" dedi. Öte yandan, Kağızman'da silah seslerin kesildiği ve ilçe de geniş güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.

4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

Kağızman ilçe jandarma komutanlığı lojmanları ve askerlik şubesine yapılan saldırıda silah seslerinden etkilenen 4 öğrenci fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Çatışmanın yaşandığı bölgenin hemen yanında bulunan Kağızman Anadolu lisesi öğrenci pansiyonun camları, patlayan roketlerin etkisiyle kırıldı. Olayı duyan birçok öğrenci paniğe kapıldı. Camların kırılması ve silah sesleri nedeniyle 4 kız öğrenci fenalaşarak Kağızman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sinir krizi geçiren öğrenciler, yapılan müdahalenin ardından müşahede  altına alındı
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2011 Pazar 10:04:08
Güncelleme :2 Ekim 2011 Pazar 10:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Karslı IP: 78.185.177.xxx Tarih : 3.10.2011 01:32:41

Herkes bunu iyi bilsinki Kars ve çevresi PKK'nın  at oynatacağı yer değildir. Olsa olsa PKK'ya mezar olur!