22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kahire’deki patlama: Yaralılar arasında Türkler de var

Kahire - Mısır’ın başkenti Kahire’de, turistlerin rağbet ettiği El Ezher mahallesinde meydana gelen patlamada 2’si yabancı 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, patlamada "biri Amerikalı, biri Fransız olmak üzere 4 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını" belirtti.

Görgü tanıkları, patlamanın yerel saatle 18.30’a doğru meydana geldiğini, patlamaya bomba yüklü bir motosikletin yol açtığını söylediler.

Polis, kaçmaya çalışan yüzü yanmış bir kişinin de yakalandığını açıkladı.

Yaralananlar arasında Türkler de bulunuyor

Mısır’ın başkenti Kahire’de, turistlerin rağbet ettiği El Muski çarşısında bir turist kafilesinin yanında meydana gelen patlamada yaralananlar arasında Türklerin de bulunduğu bildirildi.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmed Adil, yaptığı açıklamada, 4 kişinin öldüğü patlamada en az 19 kişinin de yaralandığını belirterek, bunların 10’unun Mısırlı, 2’sinin Amerikalı, 2’sinin Türk, 2’sinin İtalyan, 2’sinin Fransız ve 1’inin İngiliz olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise patlamada 4 Fransız, 3 Amerikalı, 1 İtalyan, 1 Türk ve 9 Mısırlının yaralandığı kaydedildi.

Fransa Büyükelçiliği sözcüsü Bernadetta Abou Bechara da yaptığı açıklamada, patlamada ölen Fransız kadının turist olduğunu bildirdi.

Üst düzey polis yetkilisi Nebil El Azabi, patlamaya, bir erkek yayanın attığı bombanın neden olduğunu söyledi.

Polisin, kordon altına aldığı olay yerine ambulansların geldiği belirtildi.

Bu patlama, Kahire’de 7 yıldan sonra turistlerin hedef alındığı ilk saldırı olarak değerlendiriliyor.




AA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 00:41:45
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 00:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?