18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kahramanmaraş sallandı!

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre; Kahramanmaraş Pazarcık'ta saat 12.17'de merkez üssü Ördekdede köyü olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, çevre illerden de hissedildi.

5,1'LİK DEPREMDEN SONRA 3 SARSINTI DAHA KAYDEDİLDİ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı köylerde, saat 12.17'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremden önce 9, sonrasında ise 3 sarsıntı daha kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan verilere göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde fay hatlarındaki hareketlilik, bugün saat 02.37'deki 1,5 büyüklüğündeki merkez üssü Osmandede köyü olan depremle başladı. Daha sonra, saat 12.17'deki 5,1 büyüklüğündeki sarsıntıya kadar, yine merkez üsleri Dedepaşa, Ördekdede, Salmanlı, Akcakoyunlu köyleri olan ve büyüklükleri 1,4 ile 3,6 arasında değişen 8 ayrı sarsıntı kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 12.27'de Dedepaşa köyü merkezli 3,3, 3 dakika sonra Karabıyıklı merkezli 2,3 ve 12.58'de Akdemir merkezli 2,4 büyüklüklerinde depremler hissedildi.

2 KERPİÇ EV YIKILDI, 3 EVDE ÇATLAK OLUŞTU

Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, bölgede meydana gelen depremle ilgili olarak, ''Karabıyıklı köyünde kullanılmayan 2 kerpiç ev yıkıldı, Beşçeşme köyünde ise 3 evde hafif çatlak oluştu, bir evin bahçe duvarı yıkıldı'' dedi.

Kaymakam Sarıkaya, merkez üssü Osmandede olarak açıklanan depremin ardından çalışmalara başladıklarını ifade etti. Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirdiklerini belirten Sarıkaya, şunları kaydetti:

''Karabıyıklı köyünde kullanılmayan 2 kerpiç ev yıkıldı. Ayrıca Beşçeşme köyünde 3 evde hafif çatlak oluştu, bir evin bahçe duvarı yıkıldı. Herhangi can ve mal kaybı yok. Muhtarlarımızla sürekli temas halindeyiz.''

Sarıkaya, kendisinin de bölgede incelemelerde bulunacağını söyledi. Bu arada Beşçeşme Köyü Muhtarı Zeynel Güzelgir ise deprem nedeniyle köyde kısa süreli panik yaşandığını söyledi. Köyde yaptıkları araştırmada bir evin bahçe duvarının yıkıldığını tespit ettiklerini vurgulayan Güzelgir, ''Can ve mal kaybımız yok. Bazı evlerde hafif şekilde çatlak oluştu. Köyde yaşayan vatandaşlarımıza uyarılarda bulunduk'' diye konuştu. Bu arada İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de tedbir amaçlı Beşçeşme köyüne sevk edildiği öğrenildi.

AFAD: İLK BELİRLEMELERE GÖRE YARALI VE CAN KAYBI YOK

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre yaralı ve can kaybı olmadığı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, saat 12.17'de Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin Kahramanmaraş ve ilçeleri ile çevre illerde hissedildiği belirtildi.

İlk belirlemelere göre yaralı ve can kaybının olmadığı vurgulanan açıklamada, AFAD Başkanlığı'nın Ulusal Deprem Gözlem İstasyonlarından alınan verilerine göre de depremin büyüklüğünün 5.1 olarak hesaplandığı ifade edildi.

Açıklamada, deprem sonrası gelişmelerin AFAD tarafından takip edildiği, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince bölgede inceleme çalışmalarına başlandığı da kaydedildi.

 

 

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2012 Çarşamba 13:07:21
Güncelleme :19 Eylül 2012 Çarşamba 17:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?