19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kalecinin böylesi - Video

Böyle kaleci düşman başına

İskoçya Premier Ligi’nde 24 Mayıs’ta oynanan sezonun son hafta karşılaşması futbol sahalarında ender görülen bir gole sahne oldu.

İskoçya’da 2008/2009 sezonu Glasgow Rangers’ın şampiyonluğuyla noktalandı. Ancak ligin son haftasında Aberdeen ve Hibernian takımları arasında oynanan karşılaşmada futbolseverlerin unutamayacakları bir olay yaşandı. Aberdeen’ın Hibernian’ı 2-1 yendiği karşılaşmanın henüz 13. dakikasında yaşanan bir olay seyircileri büyük bir şaşkınlığa itti.

Hibernian’ın Demokratik Kongo asıllı Belçikalı kalecisi Yves Makabu-Makalambay ceza sahası dışına yakın bir yerde kendisine gelen topu kontrol etti. Bu esnada Aberdeen’ın forvet oyuncusu 9 numaralı Lee Miller da Makalambay’ın hemen önünde topun oyuna sokulmasını bekliyordu.

Ancak bir anda sinirlenen Makalambay degaj yapacağı yerde topu Miller’ın sırtına nişanladı. Seyircilerin ve futbolcuların şaşkın bakışları arasında Miller’ın sırtına çarpan top süratle kaleye doğru gitti. Gözlerin çevrildiği hakem ise orta noktayı gösterince Aberdeen’lı futbolcular şaşkınlıkla karışık büyük bir sevinç yaşadılar.

 

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 12:01:35
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?