18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kalkavan iltica istedi

İstanbul'da 3 yıl önce moda tasarımcısı Sinem Yalçın'a aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan ve 5,5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yurtdışına kaçan Faruk Kalkavan'ın yakalandığı Belarus'ta "iltica" başvurusuna hazırlandığı öğrenildi.

Seyir halindeyken emniyet şeridinde Yalçın’a çarparak yaşamını yitirmesine neden olan ve yargılanan Kalkavan, 5.5 yıl hapis cezası aldıktan hemen sonra yurtdışına kaçtı. Interpol tarafından yayımlanan kırmızı bültenle tüm dünyada aranan Kalkavan’ın, kaçışının ardından Belarus’a geçtiği ve bu ülkede yaşamaya başladığı tespit edildi. Türk adli makamlarının girişimleri sonucunda geçen kasımda Belarus’un başkenti Minsk’de yakalanan Faruk Kalkavan gözaltına alındı.

Gözaltına alınmasının ardından hakkında adli işlemler başlatılan Kalkavan’ın Türkiye’ye iadesi, Türkiye ile Belarus arasında Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi (SİDAS) olmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Bu gelişmenin ardandan Belarus‘ta faaliyet gösteren bir madencilik firmasının başında bulunan Kalkavan’ın yasal boşluktan faydalanarak Belarus’a iltica başvurusu hazırlığında olduğu tespit edildi.

Bu tespit üzerine, Türkiye tarafından diplomatik yollardan girişim başlatıldı. Türkiye’nin Minsk Büyükelçiliği’nin iltica başvurusu girişimiyle ilgili olarak yerel makamlarla görüşerek başvurunun kabul edilmesini engellemeye ve Kalkavan’ın Türkiye’ye iade edilmesine çalıştığı kaydedildi. Bu çerçevede, Türkiye’nin Interpol üzerinden de girişimlerde bulunduğu öğrenildi

...
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 11:18:30
Güncelleme :18 Nisan 2012 Çarşamba 11:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?