19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kalpten götürecek haber!

Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Kibar, her yıl kalp ve damar hastalıklarından 18 milyon insanın öldüğünü, 2020 yılında bu rakamın 25 milyona çıkacağını söyledi.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Acıbadem Adana Hastanesi, "Kalp Haftası" dolayısıyla "Kardiyolojide Güncel Korunma, Tanı ve Tedavi Yaklaşımları" konulu konferans düzenledi. Konferansta konuşan Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Kibar, Türkiye ve dünyada en önemli sağlık problemlerinden birinin kalp ve damar hastalıkları olduğunu belirtti.

Kalp ve damar hastalıklarının önlenebilir ve tedavi edilebilir hastalıklar olmasına rağmen ölümle sonuçlanan hastalıklar sıralamasında ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Kibar, "Bugün Dünya Sağlık Örgütü'nün rehberliğinde yürütülen başarılı faaliyetler neticesinde Kuzey, Güney ve Batı Avrupa ülkelerinde kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölüm oranları azaldı. Ancak Orta ve Doğu Avrupa ve ülkemizi kapsayan coğrafyada kalp ve damar hastalıklarından ölüm oranı artmaya devam ediyor" diye konuştu.

Toplum genelinde kalp ve damar hastalıklarının ileri yaş hastalığı olarak bilindiğini ancak bu bilginin yanlış olduğuna dikkat çeken Kibar şunları kaydetti: "Bu hastalık ileri yaş hastalığı olarak algılandığından erken yaşlarda farkındalığı düşük olan kalp hastalıklarının genç bireylerde görülme sıklığı da her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple toplum sağlığı için birinci derecede önem arzeden bu konu hakkında yalnızca tıbbi gelişmelerle değil sosyal bilincin gelişmesine de imkan tanımak bizlerin öncelikli görevleri arasındadır."

Kalp ve damar hastalıklarına genç yaşta önlem alınmadığı ve ileri yaş hastalığı olarak görüldüğü için her yıl dünyada 18 milyon insanın bu hastalıktan öldüğünü vurgulayan Kibar, "Bu hastalığa karşı duyarlılık böyle devam ederse 2020 yılında hastalıktan ölenlerin sayısı 25 milyona çıkacak. Bu, dünya sağlık örgütünün verileri. Bu sebeple kalp ve damar hastalıklarında teknoloji ne kadar ileri gitse de birinci önemli olan şey, erken teşhistir" dedi.

Teknolojinin tıp biliminin de gelişmesine katkı sağladığının altını çizen Kibar, "Yeni çıkan cihazlar sebebiyle erken teşhis ve tedavi uygulanmasında kolaylık sağlanıyor. Acıbadem Hastanesi teknolojiyi yakından takip ederek hastalarına en iyi hizmeti sunuyor. Bu sebeple kurulan Kalp Sağlığı Merkezi, uzman kadrosu ve ileri teknolojisiyle uluslararası standartlarda teşhis ve tedavi etmek üzere çalışıyor" şeklinde konuştu.

Konferansa, Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik ve çok sayıda doktor katıldı.

Konferans bugün akşama kadar devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 13:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M. SALİH ÖZBEY IP: 78.177.81.xxx Tarih : 15.04.2010 09:09:57

ÇEKİRGE ÖZEL KALP ARİTMİ SAYESİNDE ! KALP KRİZİ ÖNLEMEDE BURSA ÇOK ŞANSLI !

Bu gün biraz da siyaset dışı konuşalım ..Ayrıca böyle bir haberi KALP hastalarına duyurmak ta ayrı İnsani görev !...Konumuz, Ani bir KALP KRİZİ’İ NDE,BURSA da Oturuyorsanız nerede ,ŞİFA bulacağınız ?

Bilindiği gibi ,

KALP ve DAMAR hastalığında ,Türkiye dünya ilk sıraları da !Ancak sevinilecek bir diğer hususta ,Ülkemizde , KALP ve DAMAR hastalıklarında ki ,Türk Hekimlerinin başarı grafiğinin giderek artmasıdır .Dünya’nın pek çok ülkesinden,Ülkemize, KALP Ameliyatları için yoğun ilgi var .Türk Cerrahları dünya da İTİMAT telkin eder konumu gelmişlerdir.Ülken, Dünya da , özellikle Kalp Ameliyatları için aranır olması ayrı bir gurur .!...Tabi ki O gururu His etmek için önce Türk olmak lazım !...Ayrıca yabancıların Türk Cerrahlarına CANLARINI emanet ederken !.İnsanın ,ABD’ye ameliyat olmak gitmesi ne kadar etik olur ?Üstüne üstlük Çoluk çocuklarla birlikte …Ve deABD deki , Ameliyat parası ,Hastane deki yatış ücreti ,Ailece ABD gidiş geliş, kalış masraflarına MİLLETİN SIRTINDAN ödetmekte işin bir başka rezaleti !....

 BURSA DA BİR İLK !......

 Bursa Şanslı il derken kastım ;Özel Çekirge KALP ve ARİTMİ ,hastanesinin ,Bursa için büyük bir nimet olduğunu kast ediyorum .Çünkü çevre iller de böyle bir şans yok !Neden mi ?Çünkü ,Ani KALP KRİZ’ inde, hasta Bursa ÖZEL ÇEKİRGE KALP ve ARTİTMİ hastanesine yetiştirilir ise ,10 dakika içinde ,Tıkalı damarları açan CİHAZ sayesinde krizi atlatılıyor … ,Çünkü ,Çekirge Özel KALP ARİTMİ hastanesinde sadece Kalpteki tıkalı damarları açan CİHAZ var !.....Yani bu şu demek,KALP KRİZİ geçiren, bir kişi , bu hastaneye başvurduğu zaman en fazla 10-15 dakika içinde ,TIKALI olan damar , O “CİHAZ “sayesinde açılıyor ve hasta normale dönüyor …Diğer Hastaneler de olduğu gibi damar açıcı bir ine vurulup,Sedyelerde ya da ACİL servislerde saatlere beklenmiyor …

 ÖZEL HASTANE AMA GENELDEN UCUZ !...

Bir kere ,SGK bağlı , Memur ,İşçi Bağ kur emeklisi TEK KURUŞ ödemeden ameliyat olabiliyor !.......İkincisi ;Çekirge Kalp ARİTMİ hastanesine neden bu kadar ilgi duyduğumu merak edenleriniz olabilir .Bu hastanede BAYPAS oldum.Ameliyatı yapan Hekim, Türkiye’de ilk kez kalbi durdurarak Ameliyatı gerçekleştiren, Hekim olan,Prof DR. Cerrah , Mehmet Halit ANDAÇ..Ameliyatın , Prof ANDAÇ tarafından gerçekleştirilmesi , tesadüfü olmuştur.Hastane de biri birlerinden gerçekten , Hünerli doktorlar var ..Hepsi de HASTA- DOKTOR ilişkisini ve hastanın, PSİKİLOJİK durumlarını iyi tahlil ederek hareket, uzman kişiler .Ancak BA YPAS ameliyatımı gerçekleştiren ,Prof Halil ANDAÇ ,benim için bir başka kişilik !....Onu, Ameliyat olup gözünü açtığı zaman baş ucundaki doktorun davranışlarını ilk görenler daha iyi bilir ….

 DİĞER HASTANELERDEN FARKI NE ?

 Evet birincisi , Personel ve Doktorlar , çok SAMİMİ ..Yemekler Lüks lokantalarınkinden daha lezzetli .Örneğin, Uludağ Üniversitesinde, ANJİYOO CD’si 12 lira .Çekirge ÖZEL KALP ARİTMİ’ de 10 lira ..ANJİYO sonrası , Kasık kığa konulan , TAMPON , Uludağ Tıp fakülte hastanesinde 50 lira ..Çekirge Özel ARİTMİ KALP hastanesinde, 40 lira …Güler yüzlü Doktor , personel ve hijyenik ortamda bedava …