20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kamer Genç'ten 'yaratık' davası

M Genel Kurul'unda AKP'lilerin saldırısına uğrayan Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, kendisine 'Kamer Genç dediğiniz yaratık' diyen AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'a dava açacağını söyledi.

İzmir'de Aktepe Tunceli Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına katılan Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, dernek üyelerinin 'Kamer balçıkla sıvanmaz', 'Kamer sana uzanan eller kırılsın', 'sen bizim simgemizsin' yazılı pankartları ile karşılandı.

TBMM Genel Kurulu'nda kendisine yönelik saldırıyı değerlendiren Genç, AKP'li milletvekillerini, "düşmanını linç etmek için saldıran güruha" benzetti.

Genç, "50 kişi birden saldırdı, dertleri beni linç etmekti. Allah'tan CHP'li arkadaşlar etten duvar ördü de kurtuldum. Bana tahammül edemiyorlar" dedi.

AKP'li milletvekillerinin gerçekleştirdiği saldırının Türkiye'nin itibarını tüm dünyada sarstığını öne süren genç, Mustafa Elitaş'ın kendisi için sarfettiği sözlerin çok aşağılayıcı ve onur kırıcı olduğunu belirtti.

"Onun hakkında en geç çarşamba günü dava açacağım" diyen Kamer Genç, AKP'nin kendisinin TBMM kürsüsünden konuşma yapmasını engellemek için her türlü hileyi denediğini iddia etti.

Meclis'teki saldırı olayından sonra AKP'lilerin hangi yüzle sokağa çıkacağını merak ettiğini söyleyen Kamer Genç, "Baksınlar bakalım bundan sonra sokağa çıkabilecekler mi? Bir de grup başkan vekilleri benim için 'korkmasın Meclis'e gelsin' demiş. Ben niye korkayım ki onlardan, ellerinden geleni yapsınlar. Ben bir parlamenterim ve parlamentoya da gitmek benim görevim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi milletvekillerinin şiddetten yana olmadığını söylediğini anlatan genç, "Eğer bana saldıran milletvekilleri şiddetten yana değilse, o olay da bir şiddet değilse, Recep Tayyip Erdogan'ın gözleri görmüyor. Zaten Recep Tayyip Erdogan artık inanınırlığını, güvenilirliğini kaybetmiştir" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 20:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.55.xxx Tarih : 21.04.2008 00:51:09

bu gün mecliste olup hüküm süren ve sayın genç e saldıran bütün millet vekilleri akp liler olarak unutulup gidecek ama kamer bey yıllar geçse de unutulmayacak hatta atalarımızdan bu konuda pek çok vecizeler vardır mesela "yiğit ölür şan kalır it ölür meydan kalır "