19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kamu çalışanları iş bıraktı

Taksim Gezi Parkı'ndaki göstericilere destek vermek amacıyla iş bırakan DİSK üyeleri, Genel Merkez önünden Taksim Meydanı'na yürüdü.

Şişli'deki DİSK Genel Merkezi önünde toplanan Genel Başkanı Kani Beko, yönetim kurulu üyeleri ve sendikalılar, Halaskargazi Caddesi'nden yürüyerek, Taksim Meydanı'na geldi.

Sendikalılar Taksim Meydanı'na, "Taksim 1 Mayıs alanıdır" sloganı eşliğinde girdi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünden Kazancı Yokuşu'na gelen sendikalılar, burada bir dakika saygı duruşunda bulundu. Yumruklarını havaya kaldıran DİSK'liler, "Deniz Gezmişler ölümsüzdür", "Her yer direniş, her yer Taksim", "Güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın" sloganları attı.

Sendikalılar daha sonra Gezi Parkı önüne yürüdü.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Taksim Gezi Parkı'nda, eylemcilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bu meydanda mücadele eden, direnen arkadaşlar, siyasi iktidarını baskı ve otoriteyle bütünleştirenlere, devleti AK Partilileştirenlere, halka adaletsizliği ve sefaleti reva görenlere büyük bir ders verdiniz. Sizleri kutluyorum" dedi.

İzmir'de iş bırakma eylemi

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB'un aldığı ortak kararla İzmir'deki bazı kurumlarda da iş bırakma eylemi yapıldı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de sabah saatlerinde acil servis dışında hasta kabulü yapılmadı.

TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye- İş Sendikası'nın örgütlü olduğu İZULAŞ şoförleri ise sefere çıkarak ulaşımı sağladı.

Bu arada, öğretmenlerin de eyleme katıldığı bildirildi.

Ankara Adalet Sarayı'nda iş bırakma eylemi

KESK ve DİSK'in aldığı ortak karar doğrultusunda, Ankara Adalet Sarayı'nda iş bırakma eylemi yapıldı.

Adalet sarayının 5. katında toplanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi adliye çalışanları, istemlerini dile getiren sloganlar atıp, pankartlar açarak katları dolaştı.

Bazı avukatların da destek verdiği grup, daha sonra sendikaların toplanma noktası olan Kızılay Meydanı'na yürüdü.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çalışan Kültür Sanat Sen üyeleri de iş bırakarak, eyleme destek için Kızılay Meydanı'na geçti.

Kızılay Meydanı'nda eylem

KESK ve DİSK'e bağlı sendikalarla, bazı siyasi parti ve dernek ile sivil toplum kuruluşu üyeleri, Kolej Kavşağı'nda toplanarak, Kızılay'a doğru yürüdü.

Çeşitli pankartlar taşıyan eylemciler, Kızılay Meydanı'nda şarkılar söyledi, sloganlar attı. Sendika üyelerine, Taksim Gezi Parkı eylemleri için Kızılay'da gösteri düzenleyenler de destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çeşitli flamalar taşıyan kalabalık, taleplerini dile getiren sloganlar attı.

Gruba hitap eden KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, hükümetin politikalarını eleştirerek, "Sandıkta daha çok oy aldım. Öyleyse ben yaptım oldu" anlayışına halkın tepki gösterdiğini söyledi.

KESK ve DİSK'in iki günlük uyarı grevi başlattığını anımsatan Tombul, "Halkın mücadelesine karşı hiçbir güç ayakta duramaz. Eşit, özgür ve demokratik bir toplum için mücadelemiz sürecek" dedi.

Eylem nedeniyle Kızılay Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Kalabalığın Kızılay Meydanı'ndaki eylemi sürüyor.  

AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2013 Çarşamba 17:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?