27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kamuda maaş farkı kalkıyor

'Eşit işe, eşit ücret ilkesi çerçevesinde düşük maaş alan devlet memurlarına ek ödeme yapılacak

Dün kamuya 70 bin memur alınacağı müjdesini veren Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ek ödeme düzenlemesiyle, “eşit işe, eşit ücret” ilkesi çerçevesinde kamu personeli arasındaki ücret farklılığının ortadan kaldırılmasının amaçlandığını belirterek, “Maaşlarda çok farklı ücret skalaları var. Bu farkı gidermek istiyoruz” dedi.

Aynı pozisyonda ve kadroda olmasına rağmen kurumları farklı olduğu için farklı ücret alan personel bulunduğuna işaret eden Başesgioğlu, bu durumu gidermeye yönelik geçen yıl Temmuz ayında önemli bir adım atarak, yaklaşık 1.5 milyon civarında ek ödeme almayan, denge tazminatı adı altında çok cüzi bir miktar alan kamu personeline, ek ödeme imkanı getirdiklerini anımsattı.

Başesgioğlu, 4 yılda kamu personeli içindeki ücret adaletsizliğini gidermeyi hedeflediklerini belirterek, “Ama 2009 bütçe göstergeleri nelerdir, 2009'da olabilir mi, olursa ne kadar olur? Toplu görüşme aşamasında olacak ama nihayetinde 4 yıl içinde bu aradaki farkı gidereceğiz. Ek ödeme alan ile almayan personel arasında ücret farkı kalmayacak. Temmuz ayında yaptığımız düzenlemeyle zaten o farkı biraz daha kapattık. Şu anda yaklaşık 35-40 puan falan bir fark kaldı” diye konuştu.

Vatan
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 13:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
koray yılmaz IP: 85.105.111.xxx Tarih : 15.02.2009 17:49:50

Doğru çok haklısınız kurum farklı dereceler aynı şimdi eşit ücret dağıtılır kesin...Birazda memur ların aylık çalışma saatlarını ve aldıkları ücretleri dengeleseniz nasıl olurdu..Ben emniyet teşkilatında görevliyim ve aylık normal şartlarda 240 saat çalışırken  diğer kurumlar 160 saat güme gitti 80 saat kafadan sonrası nı sormayın günün önemine binayen istrihatler gitti ek görevler oldumu sana 300 saat ...oysaki öğretmenler kar yağdı tatil resmi tatil 3 aylık tatil 15 gün tatil buda yetmiyoo az bir zam verilse bize siz çok alıyosunuz....

İnsaf beee 100 ytl eksik alıyosun benden daha ne istiyosun ek görevlerde paraları kim alıyoo acaba..Gözününz aydın seçimlerde yaklaştı yine bahşiş alacaksınınz hadiii...