19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kanada'ya şeriat geliyor

"Kanada'ya Şeriat Geliyor"... İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesinin haberine göre sadece ticaret ve medeni hukuk alanlarında ve sadece Müslüman nüfus için...

Geçen yılın sonunda belirlenen İslami Adalet Enstitüsü'nün imamları şimdilik sadece Ontario eyaletinde görev yapacak, habere göre. Ve Müslüman azınlığa sahip başka ülkeler de bu tecrübeyi yakından izlemekteymiş.

Kanada'nın 600 bin kişilik Müslüman toplumunda birçokları bu uygulamadan memnun, habere göre. Bu gayriresmi hakemlik müessesesinin alacağı kararların uygulatılması yetkisi yine normal yargı kurumlarına bırakılacak. Müslümanların öncelikle bu hakemliğe başvurmayı kabul etmeleri gerekecek.

Kanadalı yetkililer, Ontario'da tıkanan normal yargı mekanizmasının yükünün hafifletilmesini de umuyormuş. Girişim bazı Müslümanlar arasında, "Yine kadınları taşlayacaklar" diye tepkiye de yol açmış. Ama Kanadalı yetkililer, tarafların rızası olmadan bu mahkemelere görev düşmeyeceğini, ayrıca ceza davalarına bunların bakmayacağını vurguluyor.

Bir yetkili, alınacak karar Kanada yasalarına aykırı olursa, uygulatılmayacağını da belirtiyor.
Dünya ekonomisiyle ilgili bir değerlendirme... Financial Times'ın başyazısına göre, "petrol fiyatlarıyla ilgili paniğe kapılmaya gerek yok..."
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2004 Perşembe 10:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?