23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kanadoğlu: Yeni TCY aceleye getirilmiştir

İstanbul - Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu’nun "aceleye getirilmiş, eksik, çelişkili ve yetersiz bir yasa olduğunu" savundu.

"Yeni Türk Ceza Kanunu" konulu sempozyumda konuşan Kanadoğlu, yeni Türk Ceza Kanunu’nun "hatalı sollamanın bir sonucu" olduğunu ifade ederek, "Yeni Türk Ceza Yasası, AB Komisyonu İlerleme Raporu ile 17 Aralık Zirvesi’ne yetiştirilmesi için aceleye getirilmiştir" dedi.

Bu yasanın bugünün Türk toplumuna layık olmadığını kaydeden Kanadoğlu, "Türk Ceza Hukuku öğretisi ile Yargıtay kararlarının bir kenara itildiği, dilinde özensiz, sistematiği var olduğunu iddia ettiği felsefeye ters, cezaları orantısız, kuram, kural ve kavramları çelişkili, gerekçesi yetersiz bir yasadır" dedi.

Sabih Kanadoğlu , 1 Nisan 2005’te Türk toplumuna "1 Nisan şakası" gibi yürürlüğe sokulacak yasanın, toplumu ve Türk ceza hukuk sistemini karmaşa ve kargaşaya götürmesinin kaçınılmaz olduğunu öne sürdü.

Yasanın yürürlüğe giriş tarihinin ertelenmesini isteyen Kanadoğlu, "İş işten hem geçmiştir hem geçmemiştir. Siyasi irade, 1 Nisan 2005’te doğacak karmaşa ve kargaşayı dikkate alarak bu yasanın yürürlüğe giriş tarihini en az 1 yıl ertelemelidir. Bu 1 yıllık süre içinde, Alt Komisyon’u gerçek bilimsel takviye ile oluşturup, bu yasadaki eksiklik ve yanlışlıkları bir dereceye kadar düzeltmek mümkün olur. Dileğim bu önerimin kabul edilmesidir. Ama olmayacak duaya ’amin’ dediğimi de biliyorum" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2005 Pazar 00:45:26
Güncelleme :6 Mart 2005 Pazar 00:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?