17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kanarya'ya çelik kanat

Fenerbahçe Türkiye'nin özel uçak sahibi ilk futbol kulübü oluyor

BAŞKAN Aziz Yıldırım, kongre sonrası 80 kişilik bir uçak alma hazırlığında. Takımı deplasmanlara kulübün uçağıyla götürmeyi planlayan Yıldırım, ikinci aşamada, bir havayolu şirketi planlıyor.


Fener Hava Yolları

'Fenerbahçe' adının verileceği uçak için Sabiha Gökçen Havalimanı'nda park alanı bile hazır. Bu projenin bir adım ötesinde Fener Air Şirketi'nin kurulması hedefleniyor
Mart ayında yapılacak kongrede bir dönem daha başkanlığa seçilmesi beklenen başkan Aziz Yıldırım, seçimin hemen ardından çok önemli bir projeyi daha uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Avrupa'da şu anda Real Madrid'de olduğu ve Barcelona'nın da hayata geçirmeye çalıştığı gibi Fenerbahçe'nin de artık kendine ait bir uçağı olacak. Başkan Aziz Yıldırım'ın, mart ayındaki kongrenin hemen ardından bir uçak almayı düşündüğü ve sarı-lacivertli takımın bundan böyle seyahatlerde bu uçağı kullanacağı öğrenildi.

Bir stat yapardık
Yıldırım'ın Divan Kurulu üyesi iki arkadaşı ile yaptığı sohbette bu konuda "Takımı deplasmanlara götürürken öel uçaklara harcadığımız parayla inanın bir stat daha yapardık. Bu proje kafamda uzun süredir var. Artık bunu hayata geçirme kararı aldım. Artık bizim de bir özel uçağımız olacak. Bu konuda projeleri hazırlattım. Hatta Sabiha Gökçen Havalimanı'nda park alanı bile hazır. Bunun pahalı bir yatırım olduğunu biliyorum. Ama uçağı aldıktan sonra akıllıca davranırsak bu işten para da kazanırız" dediği öğrenildi.

Uçak yatmayacak
Uçağın takım tarafından kullanılmadığı dönemlerde charter seferleriyle kulübe para kazandıracağını da belirten Yıldırım, "Aslında burada kulübün kazanımı prestij olacak. Sarılacivert renklerde, üzerinde Fenerbahçe yazan bur uçak, camiaya gurur verecektir. Artık yönetim, teknik heyet ve futbolcular yolculuk sırasında birinci sınıf hizmet alacak. Ayrıca başka branşlarda da ihtiyaç duyulduğunda kullanabiliriz" ifadesini kullandı.

Bir şirket daha
Bir sonraki aşamada Fenerbahçe Air şirketinin de kurulmasının olabileceğini söyleyen Yıldırım, "İlk basamaktan sonrası hayaldeğil. Önemli olan başlamak. Şu anda bu konuda kesin bir açıklama yapmak istemiyorum. Şartlar oluşup,proje kesinleştiğinde bunu açıklayacağım. Büyük olasılıkla kongreden sonra, en geç de gelecek sezon, futbol takımımızı kendi uçağımızla taşımak için elimden geleni yapacağım ve Türkiye'de bir ilke daha imza atacağız" yorumunda bulundu. İlerleyen dönemde uçakta basın için de yer ayrılmasının düşünüldüğü de öğrenildi
SABAH GAZETESİ
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2004 Cumartesi 04:04:37
Güncelleme :21 Şubat 2004 Cumartesi 05:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?