17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kandil gecesi katliam!

Suriye rejimi Mevlid Kandili gecesi ülkeyi kana buladı. Humus kentine havadan ve karadan gece düzenlenen saldırılarda 260 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Ölenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğu bildirildi.

Al Arabiya televizyonu Humus;a düzenlenen saldırıda 337 kişinin öldüğünü ve 1300 kişinin de yaralandığını açıkladı. Evlerdeki cesetlere ulaşılmadığını belirten Al Arabiya televizyonu, ölü sayısının daha da artabileceğini kaydetti.

Saldırılarda iki caminin yıkıldığı ve cami enkazından onlarca cesedin de çıkarıldığı vurgulandı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütü, Beşşar Esad'e bağlı askeri güçlerin Humus kentinin El Halidiye bölgesini bombaladığını, ölü sayısının 260'a yükseldiğini duyurdu.

Muhalif Suriye Ulusal Meclisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya'yı Beşşar Esad rejimini kınamaya ve BM Güvenlik Konseyi’nen çıkacak karara destek vermeye davet etti. El Halidiye bölgesindeki görgü şahitleri, Suriye güvenlik güçlerinin mahalleye 300 havan topu attıklarını ve evlerin cesetlerle dolu olduğunu belirtti. Gece sokaklardan kadın ve çocuk seslerinin yükseldiğini belirten görgü şahitleri, hastanelerin yaralıları tedavide yetersiz olduğunu kaydederek Müslüman ülkelere acil yardım çağrısında bulundu.

ANKARA'DA PROTESTO

Türkiye’de eğitim gören, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyesi bir grup öğrenci, sabaha karşı saat 05.00 sularında, Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği önüne geldi.

Suriyeli öğrenciler, büyükelçiliği çevreleyen duvarın üzerindeki tellere, üç yıldızlı İstiklal bayrağı astı. Gruptakiler, daha sonra büyükelçilik binasının karşısında, Arapça sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Muhammed Mahlik adlı Suriyeli öğrenci, ülkedeki olaylarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirterek, seslerini duyurmak için protesto eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

ALMANYA'DA BÜYÜKELÇİLİĞİ BASTILAR

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir grup protestocunun Suriye’nin Berlin Büyükelçiliğine zorla girdiği bildirildi. Berlin polisi yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 eylemcinin dün Suriye’nin Berlin Büyükelçiliği’nin kapısını kırarak içeri girdiğini belirtilerek olayda camların ve mobilyaların kırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, olay yerine gelen polisin saldırganları göz altında aldığı kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2012 Cumartesi 11:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haci Ziya Gülkanat IP: 77.239.41.xxx Tarih : 5.02.2012 13:15:01

 Evet bu Mübarek kandil gecesinde bu katliamin %50 sinin günahini Türkiyeyi Yönetenler cekecek,Simdiye kadar suriyede kimsenin giki cikmazken bu sihirli degnegi bu halkin arasina kim soktu dersiniz,.? Insan Kardesim,Gadim Dostum dedigine bu Hiyaneti yapana Dini Islamdaki yerinin ne oldugunu bilen varmi.?

Amerikanin BOP Esbaskani bunun ne oldugunu cok iyi biliyor,Pentagonun cizdigi haritadaki Türkiye konumunu görüp hala bu Proje desdek verenlerin Islam veya Müslüman olduguna asla inanmiyorum.Bir Lider ancak Memleketine bu kadar Düsmanlik edebilir,