17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kandilli: Yalova depremi olağan

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Yalova'daki 4.2 şiddetindeki sarsıntı, bölgede meydana gelen olağan deprem aktivitesi içinde değerlendirilmelidir" denildi.
Yalova'da sabah saatlerinde meydana gelen 4.2 şiddetindeki deprem paniğe neden olurken, olayda can ve mal kaybı olmadığı bildirildi. Marmara Bölgesi'ni de paniğe sevk eden depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, ''Bu tür depremler, herhangi bir hasara ve can kaybına neden olmazlar. Depremin dış merkezi Yalova ilinin kuzeydoğusu olup, Marmara Denizi'dir. Dış merkez, Topçular açıkları İzmit Körfezi'nin batı çıkışıdır ve Marmara Denizi içinde Çınarcık Çukur olarak tanımlanan bölgenin doğu ucudur. Deprem, sağ yanal doğrultu atım bileşeni olan normal faylanma ile meydana gelmiştir. Faylanma mekanizması çözümü, bölgede Kuzey Anadolu Fayı'nın sağ yanal doğrultu atımlı hareketi ile Batı Anadolu'daki hakim olan eğim atımlı hareketin her ikisinin de etkili olduğunu, ancak eğim atımlı hareketlerin yani açılma rejiminim bölgede daha baskın olduğunu ortaya koymaktadır" denildi.
Açıklamada ayrıca, bugün yaşanan sarsıntının, bölgede meydana gelen olağan deprem aktivitesi içinde değerlendirilmesi gerektiği, nadiren olsa da depremin artçılarının olabileceği ifade edildi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2004 Pazar 17:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüsamettin ŞENER IP: 88.224.186.xxx Tarih : 7.04.2011 13:02:36

 Önceden bildirdim 28. Boylamın altı ve üstü diye.www.depremerkenuyari.com