19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kanlı eylemde Alana da öldü

Kuzey Osetya’da katliama dönüşen rehine baskınında Türk vatandaşı 8 yaşındaki Alana Doğan’ın da hayatını kaybettiği kesinleşti. Rehine baskınında ölenlerin sayısı 394 olarak açıklandı.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Kuzey Osetya’daki terör eyleminde rehineler arasında olan Türk vatandaşı 8 yaşındaki Alana Doğan’ın da hayatını kaybettiğini bildirdi.

Tan, Rusya’nın Kuzey Osetya Cumhuriyeti’nde meydana gelen terör eyleminde rehin alınan Türk vatandaşı Alana Doğan isimli çocuk hakkında kendisine yöneltilen soru üzerine, Alana Doğan’ın da hayatını kaybettiğinin belirlendiğini derin üzüntüyle öğrendiklerini kaydetti.

Her türlü terörü ve aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan Beslan’daki terörist eylemi de şiddetle kınayan Tan, şunları kaydetti:

“Bakanlığımız ve Moskova Büyükelçiliğimiz Beslan’da girişilen terör eylemini başından beri Rus makamları ve Doğan ailesi nezdinde yakından takip etmiştir. Sayın Bakanımız Doğan ailesiyle bizzat görüşmüş, olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ve başsağlığı dileklerimizi dile getirmiştir.

Doğan ailesinin ve terör eyleminde yakınlarını yitirenlerin acılarını paylaşmakta, başsağlığı dileklerimizi yinelemekte, yaralılara acil şifa dilemekteyiz.”

DIŞİŞLERİ BAKANI GÜL TAZİYELERİNİ İLETTİ

Rusya Federasyonu’na bağlı Kuzey Osetya’daki Beslan kentindeki okul baskısında rehin alınan Türk çocuğu Alana Doğan’ın ölümü, Türkiye’de derin üzüntüyle karşılandı. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Alana’nın ailesiyle görüşerek baş sağlığı dileklerini iletti.

Beslan’da cenaze törenleri başladı

Üç gün süren ve 330 kişinin ölümüyle sonuçlanan rehine krizinin ardından Rusya’nın Beslan kasabasında bugün cenaze törenleri düzenleniyor.


Kasabanın mezarlığı yakınında, operasyonda ölenler için mezarlar kazıldı. Törenlerin, rehinelerin yakınları tarafından düzenlendiği, ortak bir cenaze töreni planlanmadığı bildiriliyor.

Kasaba halkı ölenlerin evlerinin önünde toplandı. Tabutların üzerine ise ölenlerin fotoğrafları asıldı.

Beslanlılar, yanan okul binasının enkazına da çiçekler bırakarak ölenleri anıyor.

Tüm ülkede, kiliselerde de anma törenleri düzenleniyor.

Rusya’da Pazartesi ve Salı günleri ulusal yas ilan edildi.

KENTHABER - BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 14:46:12
Güncelleme :5 Eylül 2004 Pazar 17:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Niyazi Keskin IP: 81.213.223.xxx Tarih : 5.09.2004 16:51:18
Bu katiliam şiddetle kınıyorum geçncecik insanların ne günahı var din ırk mezhep ayırmadan herkesin bu kaliamı şiddetle kınamasını bekliyorum