20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kapıyı dışarıdan kim kilitledi?

Sultangazi'de bir gecekonduda çıkan yangında 7 kişi yaşamını kaybetti.

Sultangazi'de gece 03.00 sıralarında bir gecekonduda çıkan yangında 7 kişi can verdi. Hayatını kaybedenlerin yangının başlamasının ardından kapının dışarıdan kilitli olması nedeniyle kaçamadıkları ve evin banyosunda dumandan etkilenerek öldükleri öğrenildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yükselen alevleri gören vatandanşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin, yaklaşık 15 dakikalık çalışması sonucu yangın söndürüldü. Bir görgü tanığının ifadesine göre itfaiye ekipleri alevleri söndürkten sonra eve kapıyı girerek girdi.

Yanık defterde Yunanistan telefonu

Öte yandan olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri de 7 kişinin can verdiği olayı aydınlatabilmek için gecekonduda iz aramayı sürdürüyor. Gecekonduda ipucu olabilecek bir defter de bulundu. İçinde Arapça'ya benzer harf ve kelimelerin kullanıldığı defter sayfalarında bir de Yunanistan'a ait telefon numarası dikkati çekti.

Gecekondu yangınında hayatını kaybedenlerin cesetleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Adli Tıp Kurumu Morgu'na DNA testi ve kimlik tespiti
yapılmak üzere kaldırıldı.

7 kişinin, kapı dışarıdan kilitli olduğu için içeride mahsur kalarak, banyoda dumandan boğularak öldükleri anlaşıldı.

Soruşturma sürüyor

Zübeyde Hanım Mahallesi 1458. Sokak 8 numaradaki gecekonduda sabah saatlerinde başlayan ve söndürülmesinin ardından 7 kişinin cesedinin çıkarıldığı yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Polis olaya ilişkin ev sahibi ile gecekonduyu kiralayan kişi gözaltına alındı. Evi kiralayan kişinin kiraya verdiği ve insan kaçakçılığı suçundan kaydı olduğu belirlenen bir kişi de aranıyor.

Zübeyde Hanım Mahallesi 1458. Sokak'taki gecekondu yangınında yabancı uyruklu 7 kişinin ölmesiyle ilgili gecekondu sahibi Hasan D. ile evi kendisinin oturacağını söyleyerek kiralayan Sezgin Y. (29) gözaltına alındı. Bu kişilerin Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Sezgin Y'den söz konusu gecekonduyu kiralayan Halit K'nın ise insan kaçakçılığı suçundan emniyette kaydının bulunduğu ve yakalandığı zaman "taksirle ölüme neden olmak ve insan kaçakçılığı" suçlarından hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.

Avrupa'ya gitmek isteyen mülteciler

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna cesetleri kaldırılan kişilerin üzerinden kimliklerini belirleyici belge çıkmadı. Yapılan araştırmada, bu kişilerin Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek, Avrupa ülkelerine gitmek istedikleri öğrenilen Hindistan ve Afganistan uyruklu mülteciler oldukları anlaşıldı.

Evin kapısı kilitli olduğu için dışarı çıkamadılar

Gecekonduyu yaklaşık bir hafta önce kiraladıkları belirlenen kurbanların, yangının başlamasının ardından kapı dışarıdan kilitli olduğu gerekçesiyle evin banyosuna girdikleri ve dumandan etkilenerek öldükleri öğrenildi.

Bu arada yangının, elektrik kontağından çıktığı sanılıyor.


 

...
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2011 Pazar 09:14:14
Güncelleme :9 Ekim 2011 Pazar 18:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?