23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kapkaç için rekor ceza; 136 yıl

Adapazarı'nda 2001 yılının Aralık ayında, halen İzmit Cezaevi'nde yatmakta olan 25 yaşındaki Murat Yıldız ve 24 yaşındaki Kadir Şenel; Selma A., Nihal S., Serap İ., Binnur A., Elmas S., Filiz E. ve Elif A. adlı kadınların çantalarını kapıp kaçtı. Seri kapkaç olaylarının ardından polisin düzenlediği operasyonlar sonucu iki kapkaççı, olaylarda kullandıkları 54 AZ 220 plakalı otomobille 2002 yılı Ocak ayında yakalandı. Üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, kapkaç kurbanı kadınlara ait dört cep telefonu, 130 milyon lira, iki kadın çantası ve çok sayıda kredi kartı bulundu.
     
     Adapazarı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamaları sonucu, mahkeme heyeti kapkaççılara 68'er yıl ağır hapis cezası verdi. Sanık avukatları bu cezaya itiraz etti ve mahkemenin aldığı karar Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi'nce incelendi. Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi verilen cezayı onadı.
     
     Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde büyük bir sorun haline gelen ve hırsızların sektör haline dönüştürdükleri kapkaç olaylarına karşı caydırıcı olması beklenen bu ceza, hukukçuları da şaşırttı. Yasa gereği, hapis cezalarının üst sınırı 36 yıl olduğu için infazları da bu süre üzerinden yapılacak. İnfaz Yasası'nın uygulanmasıyla sanıkların bu cezası yaklaşık 18'er yıla kadar düşecek.
http://www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2003 Cuma 11:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?