20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kapkaççılar İzmir'i esir aldı

Kapkaççılar İzmir'i esir aldı. 12 saatte İzmir'in birbirine yakın semtlerinde kapkaç ve gasp fırtınası koptu. Bir kişinin de boğazı kesildi.

İzmir'in çeşitli bölgelerinde 3 kişinin çantası kapkaç yöntemiyle çalındı, 4 kişinin de cep telefonu gasbedildi.

Polise başvuran Turgay Kılıç, Balçova Mithatpaşa Caddesi'ndeki bir alışveriş mağazası önünde otomobiline binerken yanına yaklaşan kişinin, 80 YTL, 80 dolar, 2 cep telefonu ve evrak bulunan çantasını çekerek aldığını bildirdi.

Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde, Almanya doğumlu Burcu Müller'in (31) yanına yaklaşan motosikletli 2 kişi, omzunda asılı çantayı çaldı. Müller, polislere, çantasında 3 bin YTL, altın takı ve özel eşyasının bulunduğunu bildirdi.

Konak ilçesi Kadifekale semtinde, Dudu Uygu'nun (56) banka kartları ve sağlık karnesi bulunan çantası kapkaç yöntemiyle çalındı.

Kadifekale semtinde polise başvuran Onur Ayas, 5329 Sokak'ta yolunu kesen kimliği henüz belirlenemeyen kişinin, bıçak tehdidiyle cep telefonunu aldığını belirtti.

Kadifekale 5375 Sokak'ta M.A'yı (17) ve 731/8 Sokak'ta Kerem Ergör'ü (25) bıçakla tehdit eden kişilerin cep telefonlarını çaldığı bildirildi.

BOĞAZINDAN BIÇAKLADILAR

Tarihi Kemeraltı Çarşı'nda 66 yaşındaki Gürcan Er, gaspçı dehşetini yaşadı. Kimliği belirsiz iki kişi, bir süre takip ettikleri Gürcan Er'i metruk binaya gireceği sırada boğazından bıçakladıktan sonra cüzdanı ve cep telefonu gasp etti. Zanlılar kaçarken, ağır yaralanan Er, tedavi altına alındı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Kemeraltı Çarşısı 839 Sokak 14 numarada meydana geldi. Arkadaşlarıyla bir süre oturup sohbet eden Gürcan Er, evine gitmek için yola çıktı. Sokak aralarında yürüdüğü sırada kimliği belirsiz iki kişi, Er'i takip etmeye başladı. Takipten kurtulmak için metruk binaya girmeye çalışan Gürcan Er, arkasından koşarak gelen kimliği belirsiz iki kişinin saldırısına uğradı.

Direnmeye çalışmasına rağmen iki saldırganın boğazından bıçakla yaraladığı Gürcan Er, kanlar içinde yere yığıldı. Baygınlık geçiren yaşlı adamın, içerisinde kredi kartları, bir miktar parası bulunan cüzdanıyla cep telefonunu alan gaspçılar, kaçtı. Bir süre yerde yattıktan sonra kendisine gelen Er, bağırarak yardım istedi. Metruk binanın yanından geçen ve yardım çağrılarını duyan vatandaşların ihbarı üzerine polis harekete geçti.

Gürcan Er, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan Er'in hayatı tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Olay yerinde ve çevresinde araştırma yapan polis, gaspçıların izine ulaşamadı. Bazı görgü tanıklarının metruk binadan kimliği belirsiz bir kadının da uzaklaştığı iddiasında bulunduğu olayla ilgili polisin soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

aa-Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 11:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?