18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kapkaççıların yeni yöntemi ne?

ISPARTA'da kısa süre önce ‘Üzerinizde pislik var, temizleyin' diyerek oyaladıkları 51 yaşındaki Mükerrem Karaer'in içinde 55 bin lira bulunan çantasını alarak kaçan 3 kişinin, geçen yılın şubat ayında Zonguldak'ta aynı yöntemle bir mutemedin 21 bin 360 lirasını çaldığı ortaya çıktı.

Polis, mutemedi takip ederken ve parayla kaçarken güvenlik kamerası ile görüntü ile yakalanan 3 şüpheliyi aramayı sürdürüyor.

Isparta'daki olayda kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi, banka kredisi ile aldıkları evin parasıyla Tapu Müdürlüğü'ne giden 51 yaşındaki Mükerrem Karaer'in peşine düşüp bir süre takip etti. İçlerinden biri, caddede yürürken arkasından yaklaştığı Karaer'e, “Arkanızda pislik var, temizleyin” dedi. Karaer, ceketini çıkarırken içinde 55 bin lira bulunan çantasını yanına koydu. Bu sırada çantayı alan 3 kişi kaçtı. Koşarken güvenlik kamerasına yakalanan şüphelilerin, geçen yılın şubat ayında Zonguldak’ta da aynı yöntemle hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

Bir kamu kurumunda mutemet olarak çalışan 43 yaşındaki Aydın Coşkun, bankadan kuruma ait 21 bin 360 lirayı çekip çantasına koyduktan sonra fatura yatırmak için cadde üzerindeki Türk Telekom bayiine girdi. Bayide sıra beklerken yanına gelen bir kişi, “Arkanda pislik var, temizleyeyim” dedi. Çantasını yanına koyan Coşkun, montunu çıkarıp peçeteyle temizlemeye çalıştığı sırada çantasının olmadığını gördü. Dışarıya çıkıp caddedeki polisin yanına giden Coşkun, yardım istedi. Ancak kaçan 3 kişi yakalanamadı.

Coşkun'u caddede takip ederken ve kaçarken güvenlik kameraları ile görüntülenen şüphelilerin, Isparta'daki hırsızlarla aynı kişiler oldukları belirlendi. Polis, il il gezerek takip ettikleri kişilerin parasını çalan 3 kişilik çeteyi arıyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 11:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şeref IP: 212.175.32.xxx Tarih : 1.12.2010 12:22:25

Bir Müslüman olarak anlamakta zorluk çekiyorum ben helal parayla zor geçiniyorum haram paranın hiç bereketi olur mu! Ayrıca bir yahudi; başka bir yahudiyi dolandırmıyor ama biz birbirimizden çalıyoruz. Lütfen birazcık Müslüman isek Müslüman gibi yaşayayalım ve yahudi ve hristiyanlardan daha dürüst olalım.Saygılarımla,