19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kaplancılara polis baskını

Almanya’da kendisini "halife" ilan eden Metin Kaplan’ın yandaşlarına ait binalarda arama yapıldı. Cami, bina ve evlerde yapılan aramada 80 kişi kontroldan geçirildi.

Yasaklanan İslam Cemiyet ve Cemaatleri Birligi lideri Metin Kaplan yandaşlarına ait binalarda Kuzey Ren Westfalya, Hessen, Ausburg, Bayern ve Baden Württemberg’de yapılan aramalarda 290 polis memuru görev aldı, aralarında cami, iş yeri ve evlerin de bulunduğu 30’dan fazla bina denetimden geçirildi.

Münih Savcılığı ile Ausburg polisi tarafından yapılan ortak açıklamada tutuklanan olmadığı ancak aralarında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu 24 kişi hakkında araştırmaların sürdüğü bildirildi.

Haklarında soruştumanın derinleştirildiği kişilerin, 27 Kasım 2002’de yasaklanan İslam Cemiyet ve Cemaatleri Birliği üyesi oldukları ve Türkiye’deki rejimi yıkarak yerine şeriat düzenini getirmek istedikleri belirtildi.

Ausburg polisinin yaptığı açıklamada çok sayıda örgütsel dökümana, pankartlara, el ilanlarına, filmlere ve bir bilgisayara el konulduıu ancak herhangibir eylem planına rastlanmadığı duyuruldu ve soruşturma ile ilgili ayrıntılı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

2000 yılında bir Türk’ün öldürülmesi yönünde fetva verdiği için 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Metin Kaplan geçen yıl Mayıs ayında tahiye olmuş ve o günden bu yana sınır dışı edilmesi konusunda devam eden yargı süreci hem Almanya’nın hem de Türkiye’nin gündemini meşgul etmişti. 51 yaşındaki Metin Kaplan’ın liderliğini yürüttüğü İslam Cemiyet ve Cemaatleri Birliği’nin bin kadar aktif üyesi olduğu tahmin ediliyor.
VOA TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 11:51:50
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 11:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?