29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kar 2940 köy yolunu kapattı

Giresun'un iç kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile bağlantısını sağlayan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar kara yolu 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nde, yoğun kar ve tipi nedeniyle 3 gündür ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede kar kalınlığının yer yer 3 metreye çıktığını, yoğun kar ve tipi sonucu görüş mesafesinin düştüğünü belirten yetkililer, fırtınanın sona ermesinin ardından yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışmalara başlanacağını söylediler.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 443 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetlerine bağlı karla mücadele ekiplerinin, yolları açmak için çalıştığı kaydedildi.


Çoruh EDAŞ Giresun Müessese Müdürlüğü yetkilileri ise yörede etkili olan yoğun kar yağışının enerji nakil hatlarında da hasara neden olduğunu, Bulancak ilçesine bağlı Aydındere ve Kovanlık beldeleri ile il genelinde 38 köye elektrik verilemediğini belirttiler.

Sivas

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 975 köy yolu ile Sivas-Malatya kara yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Yoğun kış şartları nedeniyle Sivas-Malatya kara yolu ile 975 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, 142 yerleşim birimine elektrik verilemediğini, 303 yerleşim birimiyle de haberleşmenin sağlanamadığını kaydettiler.

Belediye ekipleri kent merkezinde cadde ve sokaklarda kar temizliği yapıyor.

Kangal ilçesinde 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı gündelik yaşamda sıkıntılara yol açıyor. Kar temizleme çalışmalarında ekiplerin yetersiz kaldığı yerlerde vatandaşlar özel bir şirkete ait kepçeyle iş yerlerinin önünde biriken karları temizletti.

3 gündür günlük gazetenin ulaşamadığı Kangal'da sık sık yaşanan elektrik kesintisi yüzünden bir bankanın ATM cihazının bozulması nedeniyle vatandaşlar hesaplarından para çekmekte zorlanıyor.

Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Akıncılar ilçesinde ise çeşmeler tamamen dondu. Vatandaşlar çatılarının çökmemesi için temizlik çalışması yapıyor.

Karadeniz Bölgesi

Orta Karadeniz Bölgesi'nde özellikle iç kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürürken, yağış ve rüzgarın kenardaki kar yığınlarını yola taşıması nedeniyle bölgede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Halen Samsun'da 334, Sinop'ta 215, Ordu'da 459, Amasya'da ise 36 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, bölgede cenaze ve hasta bulunan köylere öncelik verilerek kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.

Bu arada, Zonguldak, Karabük ve Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 175 köy yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ ve Bitlis

Elazığ'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 499 köy yolundan 461'nin kapalı olduğu, 674 mezrayla ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. Köy yollarındaki çalışmaların 15 ekiple sürdüğü kaydedildi.

Bitlis'te 3 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 285 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi, Yol Hizmetleri Şube Müdürü Çetin Taşdemir, il merkezi ve ilçelere bağlı 285 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmalara başladıklarını bildiren Taşdemir, yağan kar çok olduğu için bu çalışmaların uzun süre etkili olacağını ifade etti.

Acil durumlara müdahale etmek üzere ekiplerin hazır şekilde bekletildiği belirten Taşdemir, 13 greyder, 8 yükleyici kepçe, 4 kar makinesi, 7 servis aracı, 11 dozer ve 10 ekiple birlikte karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Muş'ta, kar yağışı ve tipinin hasara yol açtığı, Altunova beldesi ve 66 köyü besleyen enerji nakil hattının onarılması için başlatılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 01:40:26
Güncelleme :1 Şubat 2008 Cuma 15:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?