24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kar Cuma’ya kadar devam edecek,

Ankara - Cuma gününe kadar etkili olacak olan kar tüm yurtta yaşamı felçe uğrattı. Batı bölgelerinde hafta sonu sıcaklık artsa da havanın yeniden soğuyabileceği açıklandı.

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleriyle Bursa’da 1155 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl’de 173, Ağrı’da 166, Erzurum’da 82, Muş’ta 80, Erzincan’da 58, Tunceli’de 9, Ardahan’da 7, Iğdır’da 3, Kars’ta da 2 köy yolu olmak üzere toplam 580 köy yolu ulaşıma kapalı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 23 dereceyle Ağrı’da yaşandığı belirtildi.

Bölgede hafta sonuna kadar aralıklı kar yağışı bekleniyor.

Kocaeli Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 122 köy yolundan 100’ü ulaşıma açıldı.

Yoğun kar yağışı yüzünden Bursa’da 114 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililer, Mustafakemalpaşa’da 45, İnegöl’de 15, İznik’te 13, Orhaneli’de 12, Kestel’de 8, Osmangazi’de 7, Nilüfer’de 6, Karacabey ve Yenişehir’de 3’er, Gemlik ve Orhangazi’de birer köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğunu bildirdiler.

Yetkililer, Bursa-Balıkesir ve Bursa-Ankara karayollarının rampa kesimlerinde buzlanma olduğunu ifade ederek, sürücüleri, zincirsiz trafiğe çıkmamaları konusunda uyardılar.

Bilecik’in ilçelerinde üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle, Pazaryeri İlçesi’ndeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Orta Karadeniz Bölgesi’nin özellikle yüksek ve iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Samsun’da 33, Amasya’da 10, Sinop’ta 32 ve Ordu’da 230 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Bu arada, Ordu’nun Ulubey İlçesi’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İstanbul’da kar yağışı aralıklarla sürecek

İstanbul’da kar yağışının bugün aralıklarla süreceği, ancak etkili olmayacağı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji birimi tahminlerine göre, kar yağışının bugün aralıklarla devam edeceği, ancak etkili olmayacağı belirtildi.

Açıklamada, AKOM Başkanlığı’nda yürütülen kışla mücadele çalışmalarında, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin gece boyunca buzlanmalara karşı tuzlama çalışması yaptığı kaydedildi.

Park ve Bahçeler ile İşletmeler Müdürlüğü ekiplerinin de, meydan, vapur iskelesi, otobüs durağı, kaldırım, alt-üst geçitlerde kar küreme çalışmaları yaptığı, ana arter ve köprülerdeki trafik akışında bir sorun yaşanmadığı vurgulanan açıklamada, gece boyunca 1561 personelin 784 araçla çalışarak 14 bin 328 ton tuz, 21 bin 731 kilogram üre kullandığı, ilçe belediyelerine 16 bin 437 ton, kamu kuruluşlarına da 50’şer kiloluk 11 bin 295 torba tuz verildiği bildirildi.

İstanbul ulaşımında sorun yok

İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi, kentte aralıklı olarak süren kar yağışı nedeniyle ana arterler ve köy yollarında herhangi bir sorun yaşanmadığını, ara sokakların kar ve buzdan temizlenmesi için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kentte çok sayıda özel aracın trafiğe çıkmaması ve okulların da tatil olması nedeniyle ulaşımda önemli bir sorun yaşanmıyor.

İstanbul’da sokakta yaşayan 251 kişi, Alibeyköy’deki Tevfik Fikret Aydeniz Spor Salonu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait değişik yurtlarda koruma altına alındı.

İstanbul genelinde kar yağışının başladığı ilk günden itibaren 22’si yaralamalı toplam 980 trafik kazası meydana gelirken, kurallara uymayan 3 bin 893 sürücüye 175 bin 480 YTL tutarında ceza kesildi.

Bu arada İDO, bugün saat 12.30’da yapılması gereken Bostancı-Yenikapı-Bandırma (deniz otobüsü), saat 15.30’daki Bandırma-Yenikapı (hızlı feribot) ve saat 17.45’teki Bostancı-Yenikapı-Armutlu-Mudanya (deniz otobüsü) seferlerinin, olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edildiğini açıkladı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) bağlı Şehir Hatları İşletmesi vapurlarının seferlerinde bir aksama olmazken, İstanbul Boğazı’nda da transit gemi geçişlerinde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Öte yandan Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kar yağışının geçtiğimiz pazar ve pazartesi gününe göre etkisini azaltarak önümüzdeki perşembe gününe kadar devam edeceğini, cuma gününden itibaren de İstanbul’da hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağını söyledi.

Hafta sonunda İstanbul’da kar yağışının beklenmediğini belirten Yıldırım, perşembe gününe kadar "don ve buzlanma" uyarılarının sürdüğünü kaydetti.

Yıldırım, kentte bugün en yüksek sıcaklığın 1, yarın 2 ve perşembe günü ise 3 derece seviyesinde gerçekleşeceğini anlatarak, gece ise ısının -3 derece düzeyinde olacağını belirtti.

İstanbul’da okullar bugün de tatil

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, ildeki ilköğretim okulları ve liselerin kötü hava koşulları nedeniyle bugün de tatil edildiğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 23:09:08
Güncelleme :9 Şubat 2005 Çarşamba 08:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?