18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kar geçit vermiyor!

Kar yağışı İstanbul'un bazı kesimleri ve Ankara'da etkisini arttırırken İstanbul ve Ankara otoyolu'nda yoğun tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kayseri-Erciyes karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kar yağışı Türkiye'de etkisini arttırmaya başlıyor. Alınan bilgiye göre İstanbul-Ankara otoyolu'nda yaşanan yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

KAYSERİ-ERCİYES KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kayseri-Erciyes karayolu kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandı.

Karayolları ekipleri, ulaşımın yapılamadığı Kayseri-Erciyes karayolunda kar temizleme çalışmalarına başlarken, Hisarcık beldesiyle Hacılar ilçesinden Erciyes yönüne araç gönderilmiyor.

SPİL DAĞI'NDA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETRE

Manisa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Manisa'da dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle Spil Dağı'nda kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Güngör, Spil Dağı Milli Parkı'nda kar yağışının sürdüğünü, araçların milli parka zincirsiz çıkışına izin verilmediğini hatırlattı.

Güngör, Turgutalp mevkisinden itibaren yolun açık olduğunu ancak devam eden kar yağışı nedeniyle yol temizlenmesine henüz başlanmadığını belirterek, zirveye çıkacak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Öte yandan gece yarısından itibaren sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Manisa-İzmir yolu Sabuncubeli mevkisinde yolun kısa süreli kapandığı öğrenildi.

AFYON-İZMİR YOLU KAPALI

Afyonkarahisar-İzmir Karayolu'nda etkili olan kar yağışı saat 03.00'den itibaren Ulupınar Mevkii'nde yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Afyonkarahisar-Uşak sınırında bir tırın dorsesinin devrilmesi üzerine trafiğe kapanan yolda çok sayıda araç beklemek zorunda kaldı.

Kar yağışının aralıksız devam ettiği karayolunda Afyonkarahisar- İzmir yönünde yolun trafiğe kapalı kaldığı sürede trafik diğer şeritten açık tutuldu. Sabah erken saatlerinde diğer şeridin de kardan etkilinmesi üzerine ulaşım tamamen kesildi. Karayolları ekiplerinin devrilen TIR'ın dorsesini çekmeye çalıştığı ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptığı belirtildi. Otobüs ve otomobillerinde mahsur kalanların yolun açılması için araçlarında bekletiliyor.

Konya'da dün akşam etkili olan sağanak yağmur bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarıda yerini kara bıraktı. Etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Konya-Afyonkarahisar Karayolu'nda ulaşım zaman zaman aksadı. Kar ve buzlanma nedeniyle de Konya-Ankara Karayolu'nda 5 araç yoldan çıkarak devrildi. Araç sürücüleri kazaları hafif sıyrıklarla atlatırken, yoğun kar yağışları görülen güzergahlarda polis, sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyardı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait kar kürüme araçları ile yolları açma çalışmalarına devam ediyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 11:03:07
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 11:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?