20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kar kapattı yolları

Kayseri-Erciyes, Kayseri-Ankara, Kayseri-Sivas ve Kayseri- Kahramanmaraş kara yolları ulaşıma kapandı.

Karayolları 6. Bölge Müdürü Fuat Soyal, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle Kayseri'nin Niğde hariç tüm komşu kentlerle ulaşımının kesildiğini söyledi.

Ankara yolunda mahsur kalan araçlara ulaşmak için büyük iş makineleriyle yol açma çalışmalarına kendisinin de katıldığını belirten Soyal, şiddetli tipi ve kar yağışının yapılan çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.

Soyal, şöyle devam etti:

''Şu anda Ankara istikametine gidiyoruz. Önümüzde büyük bir iş makinesi var. Bu araç yolu açıyor, biz de hemen arkasından gidiyoruz. Ancak bir metre ötesini görmekte güçlük çekiyoruz. Amacımız yolda mahsur kalan araçlara ulaşıp onları kurtarmak. Şu anda Kayseri-Erciyes, Kayseri-Ankara, Kayseri-Sivas ve Kayseri-Kahramanmaraş yollarımız trafiğe kapalı. Niğde ile ulaşımımız tedbirli olarak sağlanıyor. Çalışmalarımız tüm ekiplerimizle devam ediyor.''

KAPALI YOLLARA PALETLİ AMBULANS

Bu arada, kapalı yollarda meydana gelen trafik kazalarına ve yolda kalan hastaların yardımına Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünde konuşlu paletli ambulans yetişiyor.

İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, Kayseri civarında kar ve tipiden kapanan yollarda meydana gelen kazalara ve yolda kalan hastalara Türkiye'de sayısı sınırlı olan paletli ambulansla müdahale ettiklerini söyledi.

Çetinkara, paletli ambulansın kapalı yollarda rahatlıkla seyredebildiğini, bu sebeple normal ambulansın gidemediği yerlerde bu ambulansı kullandıklarını belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 14:44:04
Güncelleme :29 Ocak 2008 Salı 14:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?