20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kar Karadeniz'den geliyor-haritalı

İstanbul'da yarın sabah saatlerinde başlaması beklenen yoğun kar yağışına karşı İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı.

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu"nun İstanbul Ticaret Odası'nda yapılan ilk toplantısının ardından, basın mensuplarının, beklenen kar yağışına karşı alınan önlemlere ilişkin sorularını yanıtladı.

Meteorolojinin verdiği bilgiye göre, kar yağışının yarın sabah 05.00'te başlayarak öğlen saatlerinde yoğunlaşacağını ve çarşamba gününe kadar yoğun bir şekilde devam edeceğini dile getiren Topbaş, araçların belli noktalarda konuşlandığını, ekiplerin de devamlı teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Topbaş, geçmişte olduğu gibi yarın da İstanbulluların daha hassasiyetle kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini ifade ederek, İstanbulluların işe giderken mecbur kalmadıkça bireysel araçlarını kullanma yerine, toplu taşıma araçlarını kullanmaların istedi.

"Biz hazırlıklarımızı yaptık" diyen Topbaş, "İstanbul'un barajlarının suya ihtiyacı olduğu için bunu müjde gibi alıyoruz. İnşallah bir aksilik olmayacak. İnşallah bu kar yağışlarının baraj bölgelerinde etkili olacağını bekliyoruz" dedi.

Yeterli derecede solüsyonları olduklarını belirten Topbaş, ilçe belediyelerine tuz dağıttıklarını söyledi.

Topbaş, yarın sabah saat 05.00'ten itibaren AKOM'da ekipleriyle birlikte İstanbul'u takip edeceklerini ve kar yağışı afete dönüşmeden gerekli tedbirleri almış olacaklarını kaydetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler de, kar yağışını afet şartlarında değil, İstanbul'un beklediği kar yağışı olarak büyük bir sevinçle beklediklerini söyledi.

Kar yağışına ilişkin gerekli duyuruların yapıldığını belirten Güler, 05.00'ten sonra ilave tedbir gerekirse İstanbullulara duyuracaklarını bildirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İl ve ilçelere göre hava durumu için tıklayın

aa
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 07:38:22
Güncelleme :28 Ocak 2008 Pazartesi 14:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?