17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Kar tatili bizi kurtardı'

Tayland’da Khao Lak bölgesinde 319 odalı turizm tesisi bulunan Türk işadamı Zeynel Atmaca, eşinin kar tatili istemesi nedeniyle Almanya’ya geldiklerini ve böylece hayatlarının kurtulduğunu söyledi. Atmaca, ‘500 konuğum vardı. Yüzde 90’ı öldü’ dedi.

TAYLAND’ı vuran tsunami, Türk işadamı Zeynel Atmaca’nın Khao Lak’da bulunan 32 dönüm üzerinde kurulu 319 odalı süper lüks Sofitel Magic Lagoon adlı tesisini de etkiledi. Atmaca, tesiste bulunan çoğunluğu Alman 500 konuğun yüzde 90’ının öldüğünü, diğerlerinin ise kaybolduğunu söyledi.

Tesiste yılın büyük bir bölümünde kalan Atmaca Ailesi’nin, anne Serap Atmaca’nın aşırı sıcaklardan bunalması ve yılbaşında kar görme isteği sonucunda yaşamları kurtuldu. Zeynel Atmaca, bir ayı aşkın bir süredir eşi Serap, çocukları Aylin ve Mesis ile birlikte Tayland’da kaldıklarını belirterek şöyle konuştu:

‘Aslında yılbaşını Tayland’da tesisimizde geçirecektik. Eşim sıcaklardan bunaldığını, Noel’de kar görmek istediğini belirterek Almanya’daki evimize gitmemizi teklif etti. Aniden karar değiştirdik. Soluğu Almanya’da aldık. Birkaç gün sonra bu felaket yaşandı. İlk uçakla geri geldim. Tesiste taş üstünde taş kalmamış. Beni ilk arayan ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Tayland Büyükelçimiz Mümin Alanat oldu. Buraya geldiğimde gözlerime inanamadım. Denizden 450 metre uzaklıktaki park yerinde duran otomobiller, dev dalganın etkisiyle bir kilometre daha içeriye sürüklenmiş. Dev dalga buraya sabah saat 10.30’da ulaşmış. Yani bu bölgede şu anda bulunan 10 bin turistin hemen hemen tümünün ya sahilde bulunduğu ya da sahil restoranlarında kahvaltılarını yaptıkları sırada dev dalga ile karşılaşmışlar. Tesislerde tatil yapanların büyük bir bölümü yaşamını yitirdi.’

Tesiste Almanya’dan tatile gelen M. Ulutaş adında bir Türk ve Alman kız arkadaşı Lackner’in kayıplar listesinde olduğu belirlendi. Tesis sahibi Zeynel Atmaca tesiste yaşamlarını yitirenlerin kimlik tespitinin yapılamadığını belirterek, ‘Askerler, ölüleri anında toplayıp götürüyor. O yüzden kimlik tesbiti yapılamıyor. Tesisteki bilgisayarlar da tamamen yok olduğu için elimizde konukların listesi de yok’ dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:55:17
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 17:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?