19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kar yağışı Perşembe´ye kadar sürecek

Kar yağışı ve fırtına, Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Ağır kış şartları nedeniyle Adana’nın Feneke ilçesinde bir kişi donarak ölürken, bin 576 köy yolu ulaşıma kapandı. 9 ilçede eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Kar yağışının perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da gece başlayan yağış hayatı olumsuz etkiledi. Boğaz trafiği aksadı, binlerce İstanbullu okul ve işyerlerine geç vardı, hasarsız kazalar nedeniyle köprü ve katılım noktalarında sıkışıklık meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) alarma geçti. AKOM açıklamasında, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü`nün üç vardiya olarak 708 personel, 17 kar küreme ve greyder, 16 iş makinesi, 46 tuz serpme aracı, 12 kuka, 23 motopomp ile karla mücadele çalışmalarına devam ettiği, 5 ayrı bölgede 38 noktada yapılan çalışmalarda 138 ton (ana arter) tuz, 2800 kilogram üre döküldüğü bildirildi. Açıklamada, ilçe belediyelerine ise 12 bin ton tuz, kamu kurum ve kuruluşlarına ise 610 torba tuz sevk edildiği kaydedildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi hava tahmin raporlarına göre, kar yağışın ilerleyen saatlerde tüm kentte etkili olması bekleniyor.

Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde kardan ulaşıma kapanan 25 köy yolunda, karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Hatay’ın Erzin İlçesi’nde, fırtına nedeniyle sanayi sitesindeki bazı işyerleri hasar gördü.

Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop’ta kar yağışı nedeniyle 800 köy yolu ulaşıma kapandı. Kastamonu’da Önceki geceden beri aralıksız yağan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Ilgaz Dağı’nda kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Merkez ve ilçelere bağlı köylerde toplam 480 köy yolu aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kayseri’de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımın aksamasına neden oldu. Pınarbaşı, Sarız, Tomarza ve Develi ilçelerine bağlı 80 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri’nin Pınarbaşı ve Sarız İlçesi’ne dün geceden beri elektrik verilemiyor. Pınarbaşı İlçesi’nde kar yağışı nedeniyle ilçe stadyumunun kapalı tribünlerinin bir bölümü çöktü. Çökme nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde 12 köyde ise taşımalı eğitim yapılamadı. Kar kalınlığı Pınarbaşı’nda 40, Sarız’da 38 santimetreye ulaştı.

Düzce’de kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 4 köy, Gölyaka İlçesi’nde 7, Cumayeri 7, Yığılca’da 10, Gümüşova 4, Çilimli 2 köy yolu olmak üzere toplam 34 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bolu’da etkili olan kar yağışı sonrasında 88 köy yolu ulaşıma kapandı. Konya’da da 37 köy yolunun kapalı durumda.

Bartın ve Karabük’te, gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımın aksamasına neden oldu. Bartın’ın Ulus İlçesi’ne bağlı 9 ve Karabük’ün ovacık İlçesi’ne bağlı 15 köy olmak üzere 24 köy yolu ulaşıma kapandı. Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Muharremşah ve Devrek İlçesi’ne bağlı Karakavuz köylerinde haberleşme sağlanamıyor.

Sakarya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Taraklı, Kocaali, Hendek ve Kapapürçek ilçelerinde toplam 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışının etkili olduğu Adana’nın Tufanbeyli, Samsun’un Ladik ve Asarcık, Tokat’ın Reşadiye, Trabzon’un Çaykara, Van’ın Gevaş, Konya’nın Bozkır, Yunak ve Ahırlı ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Buralarda eğitim ve öğretime yarın devam edilecek.
AA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 14:26:57
Güncelleme :22 Kasım 2004 Pazartesi 14:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?