18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kara kış geri döndü

Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 212 köy yolu ulaşıma kapandı, Ahlat ve Tatvan'da eğitime bir gün ara verildi. Dün depremle sarsılan Muş ve hala depremin etkisinden kurtulamayan Van da yoğun kar yağışı etkisi altında.

VAN

Van'da sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Van'da bir haftadan bu yana baharı aratmayan sıcak hava, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Depremzede Vanlılar kar yağışına hazırlıksız yakalanırken, hayat adeta durma noktasına geldi.

Kar yağışı ve sis Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde trafiği olumsuz etkilerken, sürücüler ise kontrollü bir şekilde yollarına devam ediyor. Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın akşama kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının ise eksi 2 derece olacağını ifade etti.

ARDAHAN

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde vatandaşlar güne kar yağışıyla başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Öğrenciler ve işe giden vatandaşlar hava karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Soğuk havalar nedeniyle hayvanların yemlerini karşılamakta zorluk yaşadıklarını ifade eden ilçe halkı, ot ve samanın çok pahalanacağını söyledi.

KAYSERİ

Hava sıcakları yurdun büyük bir bölümünde hissedilir şekilde azalmaya başladı. Gelen soğuk hava ile birlikte Erciyes Dağı'na 2 santimetre kar yağdı. Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Bunula birlikte Kayseri'de, hafta başından itibaren hava sıcaklığı hissedilir şekilde düştü. Erciyes Dağı'nda gelen soğuk hava ile birlikte 2 santimetre kar yağdığı bildirildi. Kayak merkezinde ise kar kalınlığı 195 santimetre olarak ölçüldü.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de gece yarısı başlayan kar yağışının ardından kent merkezi beyaza büründü. Sabah işe ve okula gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, gece geç saatlerde yağmurla karışık olarak başlayan kar sürprizi ile karşılaştı. Cadde ve sokaklarda eriyen fakat çatılarda ve araçların üzerine beyaz örtü olan kar yağışının ardından hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, kent merkezindeki kar kalınlığının 3 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, gece en düşük sıcaklığın ise eksi 3 derece olarak gerçekleştiğini söyledi. Yağışın yerini parçalı ve çok bulutlu havaya bırakacağını kaydeden Kul, bu gece kar yağışının da etkisi ile hava sıcaklığının eksi 9 dereceye kadar düşeceğini de sözlerine ekledi. Öte yandan İl Özel İdaresi ve Karayolları yetkilileri, il genelinde ki köy ve karayolu ağında kar yağışına bağlı herhangi bir sorunun olmadığını bildirdi. Kar yağışının Zigana Dağı geçidinde de hafif şekilde etkili olduğu, karayolunda herhangi bir sıkıntının olmadığı öğrenildi.

BİTLİS

Bitlis'te günlerdir devam eden güneşli hava, dün akşamdan itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kış boyunca oldukça etkili olan kar yağışı birkaç gündür yerini güneşli havaya bırakmıştı.

Ancak dün akşam başlayan yağışla kar kalınlığı yaklaşık yarım metreyi buldu. Mart ayının dert ayı olduğunu ifade eden vatandaşlar, "İnşallah bu yılın son karı olur" derken; Karayolları ekipleri ana yollarda, Özel İdare ekipleri köy yollarında, belediye ekipleri ise mahalle ve caddelerde karla mücadeleyi sürdürüyor. Emniyet yetkilileri ise sürücülere trafiğe zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bitlis Valiliği, dün itibarı ile kapalı olan köy yolu sayısının 11 olduğunu ancak son yağan kardan dolayı bu sayının arttığını bildirdi.

OKULLARA KAR TATİLİ

Son 20 yılın en çetin ve uzun kışının yaşandığı Bitlis'te hayatın normale dönmesi beklenirken, dün akşam saatlerinde bastıran kar nedeniyle Tatvan ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 15:26:53
Güncelleme :27 Mart 2012 Salı 15:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?