18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Karabay: Onurumla oynamayın

Korgeneral Köksal Karabay, "Emekliliğiyle ilgili neticeyi henüz almadığını, ancak kabul edileceğini umduğunu" belirterek, "Medyaya saygı duyuyorum, ancak yalan yanlış haberlerle benim onurumla oynanmamalı" dedi.

Ayazağa’da gerçekleştirilen 3. Kolordu Komutanlığı devir-teslim töreninden sonra, medyada hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Karabay, yayın organlarında geçen "Ben Türkiye’yi savaşa mı soksaydım" cümlesini söylemediğini belirtti.

"YAŞ kararlarından sonra Genelkurmay Başkanı’nı ziyaret ettiği" yönündeki haberleri de yalanlayan Karabay, "müzakerelerde taviz vermez ve katı tutumundan" bahsedildiğini söyledi. Karabay, "bunun doğru olduğunu" ifade ederek, "Eğer bu eksiklikse, benim eksikliğim. Sadece Irak savaşı ile ilgili değil, tüm müzakerelerde taviz vermez katı tutumumu sürdürdüm" dedi.

Öte yandan "Süleymaniye’deki (başlarına çuval geçirilen) 11 tim görevlisinin kahramanca görev yaptığını" belirterek, "Tim personeli hiçbir arkadaşımın, Özel Kuvvetler Komutanı’nın en ufacık günahı yoktur. Benim de hiçbir günahım yok" dedi. Karabay, şunları söyledi:

"Oradaki TİM görevlisi arkadaşlarımız kahramanca görev yapmışlardır. Hiçbir arkadaşımın, en ufacık günahı yoktur. Olayın detaylarını açıklama yetkisine sahip değilim. İddia ediyorum, benim de hiçbir hatam, günahım yoktur. Sadece bu konuda değil, 41 yıllık askerlik hayatımda, başımızı öne eğdirecek en ufacık bir olay olmamıştır. Eğer bilen varsa çıksın ortaya söylesin, ben de öğreneyim."

TSK’nın ABD ile birlikte Irak’a gitmemesinde bir rolü olup olmadığı konusunda açıklama yapan Karabay, "Bu konuda konuşmaya yetkili değilim. Devlet sırları benimle birlikte mezara kadar gider" dedi.

Karabay, askerlik hayatına bugün noktayı koyduğunu belirterek, "7 arkadaşımızdan 2’si terfi edecekti. Buna saygı duyuyorum. Her zaman aziz milletimin hizmetindeyim" diye konuştu
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 16:53:03
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 09:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?