18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Karaciç bilmecesi

Sırbistan, savaş suçları sebebiyle aranan Bosnalı Sırp liderlerden Radovan Karaciç'in nerede olduğuna dair herhangi bir bilgilerinin olmadığını açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM) Savaş Suçları Mahkemesi Savcısı Carla Del Ponte, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, Karaciç'in Belgrad'da saklanmakta olduğunu duyurmuştu.
Sırbistan Başbakanı Zoran Zivkoviç, savaş suçlusu Karaciç ve Ratko Mladiç'in Belgrad'da saklandığına dair bir bilgiye sahip olmadıklarını ileri sürdü.
Sırbistan Haber Ajansı (BETA), Başbakan Zivkoviç'in, "Del Ponte'nin açıklamaları yeni değil. Yıllardır, aynı veya benzer şeyleri söylüyor. Fakat şu ana kadar kaçakların yakalanmasını sağlayacak veya iddialarını destekleyecek herhangi bir bilgi vermedi. Devlet yetkilileri, Ponte'nin iddialarını destekleyecek bir bilgiye sahip değiller" dediğini belirtti.
Bu arada, Belgrad'daki Sırbistan İçişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir bildiri yayınladı. Bakanlık, savaş suçlusu 2 sanığın Belgrad'da bulunduğuna dair kanıt olmadığını kaydetti.
Del Ponte, Brüksel'de yaptığı açıklamada, Sırbistan başşehrinin Karaciç ve Mladiç dahil kaçaklar için bir sığınak haline geldiğini söylemişti.
BELGRAD - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 10:02:00
Güncelleme :11 Şubat 2004 Çarşamba 19:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?