25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Karadeniz'i sel aldı!

TRABZON’UN TONYA İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN

Trabzon’da dün akşam etkili olan sağanak yağış Tonya ilçesinde sel ve heyelanlara yol açarken, ilçeye bağlı Karaağaç köyünde sel ve heyelan nedeniyle mahsur kalan 8 kişi Sivil Savunma, Jandarma ve AKUT ekiplerinin de katılımıyla güçlükle kurtarıldı.

Sağanak yağış nedeniyle Vakfıkebir-Tonya karayolu dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanırken, Tonya ilçesine bağlı Karaağaçlı köyü Çayırlı mevkiinde ise mahsur kalan 8 kişilik iki aile Sivil Savunma, AKUT ve jandarma ekiplerinin birlikte çalışmasıyla kurtarıldı. Hilmi, Cevat, Köksal, Nuriye, Emine Sağlam ve Sibel, Işıl, Aslı isimli üç çocuk selin kapladığı alanlardan güçlükle kurtarıldı.

Kurtarılan 8 kişiden Hilmi Sağlam yaptığı açıklamada "Birden yağmur yağmaya başladı. Ne olduğunu bile anlayamadık. Evin önüne kadar su geldi. Hayvanlarımı orada bırakmak zorunda kaldım. Ne yapacağım bilmiyorum. İneklerimi almadan burayı terk etmek istemiyorum. Geçimim çünkü bunlardan sağlıyorum." diye konuştu.

Selden dolayı köydeki 4 ev boşaltılırken, mahsur kalan hayvanlar taşınamadığı için sel ve heyelan bölgesinde kaderlerine terk edildi.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, sel ve heyelanlarla ilgili yaptığı açıklamada "Karadeniz'in durumu ne yazık ki bu. Tabii ki, çarpık yapılaşmanın etkisi de var. Derelerin iyi yönetilmemesi, ilgili kurumlarca yeterince temizlenmemesi, vatandaşların da bulduğu çöpü dereye atması, bunun da ani yağmurlarla buluşması sonucu böyle tablolar yaşıyoruz. Bu konuda da bizler de yeterince gayret sarfetmiyoruz. Belki vatandaşın biraz canını yakmak gerekiyor. Canının yakılması gerekiyorsa da yakmak lazım. Çok şükür ki, herhangi bir can kaybımız yok. Selden dolayı bir ev yıkıldı. Bazı okulların bahçeleri hasar gördü. Belediye ekiplerimiz burada. Yol açma çalışmalarımız sürüyor. Can kaybı olmadığı için mutluyuz" dedi.

Şalpazarı

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde gece etkili olan sağanak nedeniyle Ağasar Deresi taştı, sel suları ve selin getirdiği malzemeler iki ev ve bir kahvehanede hasara yol açtı.

Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, Şalpazarı-Sayvançatak arasındaki grup yolunun, bazı bölümleriyle menfezlerin tahrip olması sonucu ulaşıma
kapandığını bildirdi.

Bölgede sel suları ve selin getirdiği malzemeler nedeniyle iki ev ve bir kahvehanede hasar meydana geldiğini ifade eden Zeybek, "Yolun hasar görmesi
nedeniyle bölgeye biz de ulaşamadık. Aldığımız bilgiye göre bir vatandaşımıza ait büyükbaş hayvanlar telef oldu. Taşkın sırasında bir vatandaşımız da düşerek hafif yaralandı. Ancak sel nedeniyle can kaybı olmadı" dedi.

Bölgede yağışın durduğunu belirten Zeybek, yolun ulaşıma açılmasının ardından hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

GİRESUN

Giresun'un Dereli ilçesinde etkili olan yoğun yağış sonrası yöredeki bazı derelerin taşması hayatı olumsuz etkiledi.

Çal ve Yeşilkaya istikametindeki derede yoğun yağıştan dolayı başlayan taşmadan sonra heyelan meydana geldi.

Aşırı yağışın Kümbet Yaylası Deresi yönünden taşkına neden oldu. Yağlıdere ilçesinde de park halindeki 2 araç suya kapıldı.

Giresun Afet ve Acil Durum İl Müdürü Halil Topatan, etkili yağış üzerine valilikte kriz masası oluşturulduğunu ifade ederek, "Can kaybımız yok. Tekrar etkili olması beklenen yağış nedeniyle vatandaşları önlem almaları için uyarıyoruz" dedi.
 

 

TRABZON’UN TONYA İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN
TRABZON’UN TONYA İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN
TRABZON’UN TONYA İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN
TRABZON’UN TONYA İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN
TRABZON’UN TONYA İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 11:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?