19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Karakış fena vurdu

 Yoğun kar yağışı nedeniyle Çanakkale-Lapseki karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Çanakkale, Kabatepe-Gökçeada ve Bozada-Geyikli arası arabalıvapur seferleri gerçekleştirilemiyor. Çanakkale-Eceabat arasındaki arabalıvapur seferleri ise sürdürülüyor.
       
DOĞU VE GÜNEYDOĞU
       Kar nedeniyle Bingöl’ün Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır ile karayolu bağlantısı kesildi. Malatya-Kayseri, Malatya Sivas ve Şırnak-Siirt karayolu ulaşıma kapandı.
       Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki en az 730 köy ile ulaşım sağlanamıyor.
       Bingöl’ün, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır ile karayolu bağlantısı kesildi. Çok sayıda yolcu otobüsünün Bingöl’de beklediği öğrenildi.
       
MALATYA’DA DURUM
       Malatya-Kayseri ile Malatya-Sivas karayolu, tipi ve kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Malatya-Kayseri karayolunda, Darende-Gürün arasındaki bölümün, Malatya-Sivas karayolunda da Hekimhan-Kangal İlçesi arasındaki bölümün kapalı olması nedeniyle ulaşım yapılamıyor.
        Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile ulaşım sağlanamıyor.
       Şırnak-Siirt karayolunun Birini tepesindeki tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi.
       
ANTALYA
       Antalya’da dün meydana gelen fırtınanın karayollarında yarattığı tahribatın giderilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor.
       Karayolları Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş, gece Kalkan-Kaş arasında denizin karayolunda tahribat yarattığını, vatandaşların can ve mal kaybını tehlikeye atmamak için yolun sabaha dek ulaşıma kapatıldığını bildirdi. Karakaş, gün aydınlanınca yolun tek şeritten ulaşıma açıldığını ve denizin yarattığı tahribatın giderilmesi için onarım çalışmalarına başlandığını bildirdi.
       Karakaş, Kemer-Kumluca arasındaki Belen mevkiindeki heyelan nedeniyle kapanan yolun da ulaşıma açıldığını kaydetti.
       Kumluca-Finike arasında denizden gelen dalgaların yolun bazı bölümlerini tahrip ettiğini anlatan Karakaş, bu yolda bir sorun bulunmadığını ifade etti.
       Karakaş, Elmalı-Seki karayolundaki 1850 rakımlı Güğübeli’nde yoğun tipi olduğunu, kapanan yolu açma çalışmalarında güçlükler yaşandığını söyledi.
       Antalya-Konya karayolunun Akseki-Seydişehir ilçeleri arasında kalan Alacabel’de de kar yağışının sürdüğüne değinen Karakaş, ekiplerin sabaha kadar çalışmalarını sürdürdüğünü, yolu ulaşıma açık tutmakta zorlandıklarını, ancak karayolunun ulaşıma kapanmadığını belirtti.
       Alanya’nın kuzeyi ile Isparta ve Burdur yöresinde kar yağışının sürdüğüne dikkati çeken Karakaş, bu bölgelerde sorun bulunmadığını sözlerine ekledi.
       
ANTALYA’DA FIRTINA     

  Antalya’da önceki akşam saatlerinde başlayan ve sabaha doğru şiddetini artıran fırtınanın hızı yer yer saatte 113 kilometreye ulaştı.
       Kısa süreli etkili olan hortum, Antalya Uluslararası Havalimanı’nda da hasara yol açtı.  Aprondaki MNG Havayolları’na ait bir uçak, kendi etrafında döndü. Bu sırada uçağın kuyruk kısmında hasar meydana geldi.
       Hortum, Dış Hatlar Terminali’nin çatısının uçmasına yol açarken, Terminal binası ile çevredeki bazı ek binaların camları kırıldı. Havaalanı çevresindeki bazı ağaçlar da devrildi.

DÜZCE'DE KÖY YOLLARI KAPANDI

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, ilde dün akşam saatlerinde başlayan kar nedeniyle il genelinde 283 köyden 235'inin yolunun ulaşıma kapandı. Yetkililer, 10 ekibin yolları açmak için geceden bu yana aralıksız çalıştığını belirtti.
Yetkililer ayrıca, Düzce ile Yığılca İlçesi arasındaki karayolunun da kar yüzünden ulaşıma kapandığını kaydetti. Ekipler tarafından açılan karayolunun, kar yağışı nedeniyle kısa sürede tekrar kapandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2004 Cuma 14:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?