18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

KARAKIŞ GERİ GELİYOR

 Hava sıcaklıklarının yarından itibaren Marmara Bölgesi'nden başlamak üzere tüm yurtta 8-10 derece azalacağına işaret eden Yıldırım, soğuk havanın hafta sonuna kadar süreceğini kaydetti.
      Yıldırım, rüzgarın kuzeybatı bölgelerinde poyrazdan, güney ve doğu bölgelerinde lodostan fırtına şeklinde eseceğini dile getirerek, ''Perşembe günü lodos ve poyraz fırtınasıyla birlikte özellikle Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Akdeniz'de etkili yağış ve fırtınaya karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyarıyoruz'' diye konuştu.
     

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan Ünal da,  bugün yağmur ve sağanak şeklinde görülen yağışların, yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklığındaki azalmayla birlikte kar yağışına dönüşeceğini belirtti. Ünal, “Özellikle yarın rüzgar kuvvetlenerek kuzeybatı kesimlerde poyrazdan (kuzeydoğu yönlerden), güney ve doğu bölgelerde lodostan (güneybatı yönlerden) fırtına şeklinde (saatte 90-110 kilometre hızla)esecek” açıklamasında bulundu.
       
‘TEDBİRLİ OLUN’ UYARISI
       Adnan Ünal, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının yarın Trakya’dan başlayarak zamanla tüm yurtta hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağını kaydetti. Meteoroloji Genel Müdürü Ünal, Güney Ege ve Akdeniz’de görülecek etkili sağanak yağışlar ve lodos fırtınası ile yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde (Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı) poyraz fırtınasıyla birlikte beklenen etkili kar yağışlarının oluşturacağı olumsuz hava şartlarına karşı ilgililerin vevatandaşların tedbirli olmasına istedi.
 
      İSTANBUL'DA KAR

      İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayacak yağmurun bugün de süreceğini belirten Yıldırım, ''İstanbul'da yarın kuvvetli poyraz fırtınasıyla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Kar yağışı Cuma günü de devam edecek'' dedi.
      Mustafa Yıldırım, İstanbul'da da sıcaklıkların 8-10 derece azalacağını ve soğuk havanın hafta sonuna kadar etkili olacağını dile getirerek, vatandaşların don ve buzlanmaya karşı da dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.
      Hava sıcaklığının bugün 13 derece olduğunu belirten Yıldırım, İstanbul'da en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının bugün 11-13 derece, yarın 3-5 derece ve Cuma günü de eksi 3-1 derece olmasının beklendiğini bildirdi.
     
     BAYRAM'DA HAVA BULUTLU

      Kurban Bayramı'nda İstanbul'da havanın nasıl olacağı yönündeki tahminlere yer verilen açıklamada, mevcut görüntülere göre, arefe günü karla karışık yağmurlu, bayram süresince de çoğunlukla bulutlu ve aralıklarla yağışlı bir hava beklendiği bildirildi. Bayram boyunca hava sıcaklığının ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:21
Güncelleme :21 Ocak 2004 Çarşamba 14:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?