20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Karaman hakkında soruşturma izni

Altyapı çalışmaları bitirilmeden hızlandırılmış tren seferlerinin başlatılmasına izin verdiği gerekçesiyle, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında soruşturma izni istendi.

Hızlandırılmış tren kazasının ardından yapılan suç duyurularını birleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında soruşturma yapmak için Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden’i görevlendirdi.

Görevlendirmenin ardından harekete geçen başsavcılık, Karaman ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.

Soruşturulma izni verilmezse itiraz yolu açılabilir

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karaman hakkında soruşturma izni vermezse Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu karara karşı
Danıştay’a itiraz etme hakkı bulunuyor.

Ulaştırma Bakanlığı soruşturma izni verdiği takdirde, başta TCDD Genel Müdürü olmak üzere ilgili bürokratlar hakkında dava açılabilecek.

Erdoğan ve Yıldırım’ın suç duyuruları başsavcı vekilinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkındaki suç duyurusu dosyaları ise Karaman’ın dosyasından ayrılarak, ilgili başsavcı vekiline verildi.

Anayasa’nın 100’üncü maddesine göre ’Meclis soruşturmasına’ tabi olan başbakan ve bakanlar hakkında soruşturma yapma yetkisi bulunmayan başsavcılık, bazı durumlarda konuyu TBMM Başkanlığı’na bir yazı ile bildirebiliyor veya takipsizlik kararı verebiliyor.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 18:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?