17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Karanlıklar Prensi' Perle istifa etti

ABD'nin Irak'a yönelik askeri müdahalesinin mimarlarından olan ve ABD çıkarları için bazı ülkelere yönelik  faaliyetleri nedeniyle  "Karanlıklar Prensi" olarak adlandırılan Richard Perle, ABD Savunma Bakanlığı Danışmanlığı'ndan istifa etti.
Washington Post gazetesi, Perle'ün 17 yıldır üyesi olduğu Savunma Bakanlığı Danışma Kurulu'ndan ayrıldığını yazdı. Perle, iflas etmiş telefon şirketi Global Crossing ile bağlantıları nedeniyle kendisine yöneltilen suçlamaların ardından geçen yıl Mart ayında Danışma Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmişti.
Uzun yıllardır Irak savaşının savunucusu olan ve 'Karanlıklar Prensi' lakabıyla tanınan Perle, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'e gönderdiği 18 Şubat tarihli istifa mektubunda, Irak savaşı ve diğer konulardaki keskin görüşleri ile yönetim arasında bağlantı kurulmasını istemediğini kaydetti. Uzun seçim kampanyası sürecinde birçok konunun gündeme gelip tartışılacağını belirten Perle, "Bu görüşlerin size ya da başkana mal edilmesini istemiyorum, özellikle seçim kampanyası sürecinde" sözlerini kullandı.
Richard Perle, David Frum ile birlikte yazdığı "An End to Evil" adlı son kitabında Kuzey Kore ve aralarında Suudi Arabistan'ın da bulunduğu "teröre destek veren ülkelere" karşı sert bir politika izlenmesi ve gerekirse askeri müdahale yapılması çağrısında bulunmuştu. Perle, 1980'lerde Ronald Reagan'ın savunma bakan yardımcılığını yapmıştı.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2004 Perşembe 22:01:16
Güncelleme :26 Şubat 2004 Perşembe 22:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?