24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kardeş Öcalan’ın ruhsatsız evi yıkılıyor

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’a, Şanlıurfa Ömerli Köyü’nde tapulu arazisi üzerindeki evine yaptırdığı 120 metrekarelik ek bölmenin "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkılacağı bildirildi.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Köyü’nde oturmakta olan Mehmet Öcalan’a, 6 aydır inşaatını sürdürdüğü evinin ek bölmesinin yıkım kapsamında olduğu bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda, var olan eve ek olarak yaptırılan yeni kullanım alanı için İmar Yasası’nın 27’nci maddesi gereğince "ruhsat" alınması ve diğer gerekli belgelerin getirilmesi istendi.

"YASA BİZE ÖZEL UYGULANIYOR"

Mehmet Öcalan, yeni yaptırdığı yerin babasından kalma ve tapulu eski evin parçası olduğunu, tapusuz ve Hazine arazisi üzerinde kaçak olan evlere uygulanmayan bir kararın kendilerine uygulandığını söyledi.

Buna karşın istenen muhtarlık ve Jandarma’dan gerekli belgeleri çıkarttığını kaydeden Öcalan, "Avukatımla beraber Urfa’daki Bayındırlık Müdürlüğü’ne gittik, Halfeti’den bize yazı getir dediler. Halfeti’de bu yazıyı kaymakama veriyorum. Kaymakam bana bunu niye Urfa’ya vermedin diyor. Urfa Halfeti’ye gönderiyor, Halfeti Urfa’ya göndermiyor. Tapulu malda evin ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bir yere yıkım kararı çıkartılmasını bilmiyorum" diye konuştu.


ANKA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 17:45:47
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 17:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?