19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Karla karışık futbol

Fenerbahçe turu garantiledi 

Tokatspor: 0 Fenerbahçe: 1
Fortis Türkiye Kupası D Grubu maçında deplasmanda Tokatspor ile karşılaşan Fenerbahçe, yoğun kar yağışı altında oynanan maçta, Kazım'ın 9. dakikada attığı golle 3 puana uzandı ve gruptan çıkmayı garantiledi.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, her iki takımın oyuncularını da zor saha şartlarında verdikleri mücadeleden dolayı kutlayarak, "Bugün burada zor koşullarda mücadele veren her iki takım oyuncularını da tebrik etmek istiyorum. Maçın içerisinde bazı pozisyonlarda her iki takım oyuncuları da kayarak düştü. Maçı şöyle bir değerlendirdiğimizde Fenerbahçe topa daha çok sahip olan takımdı, ben iki takımı da verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bu maçı da kazandığımız için mutluyuz, iki takımda zor koşullarda elinden geleni yaptı" dedi.

Yeni transferler Gökhan Emreciksin ve Abdulkadir'in 10 günlük bir antrenmansızlık döneminden sonra takıma katıldığını dile getiren Aragones, "Her iki oyuncu da antrenmanlara başladı, kaybettikleri fizik güçlerini yavaş yavaş yeniden yakalamaya başladılar. Fenerbahçe gibi bir takımda oynayabilecek seviyeye gelmek için canla başla çalışıyorlar. Hazır gördüğüm zaman bu oyuncuları da oynatacağım" diye konuştu.

Brezilyalı futbolcular Alex ve Roberto Carlos'un maç kadrosunda yer almamasının etkisinin sorulması üzerine İspanyol teknik direktör, "Bunlar bizim için her zaman önemli oyuncular. Bizim her oyuncumuz değerlidir. Buraya her oyuncumuzu getirmeye çalıştık" ifadelerini kullandı. Aragones, bir soru üzerine, Tokat'ın stadının iyi olduğunu, bugün kötü olan tek şeyin hava şartları olduğunu sözlerine ekledi.

Tokatspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy ise, girdikleri gol pozisyonlarında son vuruşları yapamadıklarını söyleyerek, "Oyunun başlamasıyla artan kar yağışı oyun bittikten sonra durdu, kar yağışı futbolun kalitesini biraz düşürdü. Fenerbahçe'nin de işi zorlaştı bu yüzden. Çok fazla tatmin edici oyun olmadı benim için. Mücadele olarak son derece memnunum. Yenilginin mutluluğu olmaz, kaybetmek kötü bir duygu, ama Fenerbahçe gibi bir takıma, rakiplerini deplasmanda farklı skorlarla yenebilen bir takıma kendi sahamızda 1-0 kaybettik. Zaman zaman oyunun kontrolünü elimizde tuttuk, üstünlüğünü elimize geçirdiğimiz zamanlar da oldu, girdiğimiz gol pozisyonları var, ama final paslarında ve son vuruşlardaki becerisizlik bize mağlubiyeti getirdi" diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral ise, "Seyircilere iyi bir maç izletmek istiyorduk, ama kar yağışı izin vermedi. Yine de iyi bir mücadele oldu. Tokatspor gerçekten iyi bir takım. Bu takıma taraftarının sahip çıkması lazım. Bu takımın iyi şeyler yapmasını beklemek lazım. Ben Tokatlıyım, benim için bu maç çok anlamlı, buraya geldiğim için çok mutluyum. Biz kazanmak için geldik ve kazandık. Çok mutluyuz, Tokat'a başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

MAÇTAN DETAYLAR SPOR SAYFASINDA..

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 18:55:13
Güncelleme :11 Ocak 2009 Pazar 19:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?