20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kart aidatları sonunda kalkıyor mu?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, kredi kartı aidatlarının kaldırılması için çalışma başlattıklarını belirterek, “Çalışma kredi kartı verilirken aidatın bir kez alınmasına ilişkil olacak” dedi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, “Kredi kartı faizlerine müdahale etme gibi herhangi bir şey söz konusu değil” dedi. Çağlayan, bu konuda devletin ilgili kurum ve kuruluşları ve mevcut yasaları bulunduğunu hatırlattı.

AİDAT BİR KEZ ALINACAK

Ancak Tüketici Kanunu'nda kredi kartlarıyla ilgili bir düzenleme yapacaklarını belirten Çağlayan, düzenlemenin kredi kartı aidatının kart verilirken bir kez alınmasına ilişkin olduğunu anlattı. Çağlayan, şunları kaydetti: “Yoksa öbür türlü serbest piyasa kurallarını en fazla bugüne kadar uygulamış olan bir hükümetin serbest piyasaya müdahale etme gibi bir düşüncesi söz konusu olmaz. Mali sektörümüzün ve ilgili kuruluşların özerkliği mümkün olduğunca bizler tarafından titizlikle gözetiliyor. Faizleriyle ilgili bir müdahale olmaz, olmuyor.”

AA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 06:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?