19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kart borçları telefonları kilitledi

Yoğun taleple karşılaştıklarını belirtirten Yıldız, kendilerini en çok birikmiş kredi kartı borçlarına çözüm arayanların aradığını söyledi.

İşsiz kalma halinde mevcut kredi ve kredi kartı borçlarını ödeme garantisi sağlayan sistem ile Türkiye pazarına giren Cardif, kredi kartı borcu olanların yoğun ilgisine uğradı. Nisan ayında şirketin ve hizmetlerinin tanıtımını yapmalarının ardından telefonlarının kilitlendiğini belirten Cardif Türkiye CEO'su ve Genel Müdürü Yılmaz Yıldız, "Bize gelen telefonların büyük çoğunluğunda, birikmiş kredi kartı borçları olanlar, borçlarını ödeyebilmek için çözüm arıyorlar" dedi.

BNP Paribas'ın sigortacılık iştiraki Cardif, sunduğu ürün seçenekleriyle işsiz kalma veya hastalanma nedeniyle çalışamama gibi durumlarda, ödenen prim karşılığı kredi ve kredi kartı borçlarını garanti altına alıyor. Borçlar dışında, çalışılmayan belli bir dönemde kira ve maaş ödemelerinin yapılması da sunulan seçenekler arasında yer alıyor.

TALEP 10 BİNİ AŞTI

"Faaliyete geçtikten birkaç hafta sonra ürünlerimize 10 binden fazla talep oldu. Gördüğümüz kadarıyla tüketiciler için çok hassas ve önemli bir alanda faaliyete başlamışız" diyen Yıldız, şöyle devam etti: "Türkiye'de 8 milyon bireysel kredi alan ve 27 milyon kredi kartı kullanan bir kitle var.

Ancak işsiz kaldıklarında, çalışamadıkları veya kötü bir hastalığa yakalandıklarında, kendilerini koruyacak, kendilerini toparlayana kadar onlara nefes aldıracak finansal ürünler bugüne kadar piyasada yoktu." En çok ilgi gören sigorta paketlerinin konut ve oto kredileri ile satılan ürünlerden oluştuğunu kaydeden Yıldız, maaş ödemeleri ve fatura ödemelerini kapsayan ürünlerin de büyük rağbet gördüğünü söyledi.

BORÇ ARTIYOR GELİR ARTMIYOR

Türkiye'de bireysel kredi ve kredi kartı kullanıcıları profiline bakıldığında; kredi kullanımında daha bilinçli, kredi kartında ise biraz daha sorunlu bir görünüm olduğunu ifade eden Yıldız, Türkiye'deki özel tüketimin yüzde 20'sinin bireysel kredilerle finanse edildiğini belirtti. "Artık bireysel kredi alanlar faiz ve masrafların yanında, 'krediyi geri ödeyebilir miyim' sorusuna da yanıt arıyorlar. Bireysel kredi kullanan tüketicilerin geri ödeme konusunda daha hassas ve dikkatli olduğu görülüyor" diyen Yıldız, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kredi kartı tarafında ise istenmeyen borç sarmalına düşmüş bir kitle var ve bu borçlarını ödeyebilmeleri çok zor. Her ay borç yüzde 5 civarında artarken, gelirleri aynı oranda artmadığı için, ciddi bir problem var."

Bugün
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 08:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?